Diş teli tedavisi bireyler için oldukça farklı soruların sorulmasını meydana getirebilir. Örneğin diş teli diş rengimi değiştirir mi? Diş teli neden gereklidir? Diş teli fiyatları 2021 maliyeti nasıl belirlenir? gibi sorular ile süreç ele alınmaktadır. Alanında uzman ekibimiz Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirme sunmaktayız.
Diş teli tedavisinde bireyler pek çok unsur ile iç içe ilerleme göstermektedir. Bunlardan bir tanesi brakettir. Braket seçimi bireyler için oldukça kıymetlidir. Her birey kendi özelliklerine uygun braket seçmeyi ve o braketler ile işlemlerini sürdürmeyi istemektedir. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere uygun braket seçimlerini sunmaktayız. Bireyler ile gerekli bilgilendirme çalışmaları sağlayarak hangi bireye hangi braket seçimini vereceğimizi bilgilendirmekteyiz.
Diş teli diş rengimi değiştirir mi? diye soran bireyler için braketler önem taşır. Bazı bireyler metal braketlerin zamanla diş rengini sarartacağını düşünmekte ve bu durumda kaygılanmaktadır. Diş teli diş rengimi değiştirir mi sorusuna değiştirmez diyebiliriz. Ancak diş teli tedavisinde gerekli bakım ve temizlik sürecinin ilerletilmesi gerekilmektedir. Temizlik aşamalarının sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi tedavi süreci için gereklidir. Braket etrafının bakımının sağlanması ile süreç adım adım ilerletilir ve temizlik etmenleri de göz ardı edilmemiş olunmaktadır. Alpdent ile diş tedavisi her adımda bireylerin doğru bilgilendirmesi ile mümkün olmaktadır.
Metal, şeffaf ve lingual türde braketler ile tüm bireyler sağlıklı sonuçlarını alabilmektedir. Bu noktada dikkat edilecek unsur hangi braket türünü seçmeliyim sorusu olmaktadır. Braket seçiminizde sizlere bilgi sunmakta, seçenekleri değerlendirmenizde destek vermekteyiz. Ek olarak burada kullanıcıların hangi tedaviyi ne amaçla istediğinin değerlendirilmesi gelmektedir. Bazı bireyler estetik unsurları ön plana katarak sürecini bu etmeni ön plana alarak değerlendirmek isterken bazı bireyler bu unsuru düşünmemektedir. Şeffaf braketler ile daha saydam ve estetik görünüm kazanabilirsiniz. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de süreç içinde bu şekilde değerlendirilmektedir.
Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireysel faktörler içerisinde değerlendirilir. Her bireyin diş teli fiyatları 2024 maliyeti kendi sorunları ve seçilen müdahale yöntemleri çerçevesinde değerlendirilmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.