Görüntü
dis-teli-fiyatlari-2019

Sağlıklı ve görünümsel olarak istenen bir görünüme sahip olabilmek diş teli tedavi aşamalarının en büyük yararlarındandır.
 İlk olarak özenli bir muayene süreci gerekir. Gerekli olan röntgen sonuçlarının analizinden sonra çeşitli tedavi süreçlerinden hangisinin uygulanarak daha etkili sonuçlar alınabileceğine karar verilir. Çapraşık dişlerin istenen konumlara getirilmesinde etki sahibi olan diş teli yöntemi ile aynı zamanda kişilerin yaşam kalitesi, kendine olan güveni de  artırılı.  Bu tedavi yöntemi birden fazla avantaja sahiptir. 
Diğer görev konuşmaya destek veren yapılarda oluşması beklenen sorunları önlemede başarılı olmasıdır.Bir diğer yararı ise diş temizliğini daha etkin hale getirebilmektir. Diş aralarına iyice nüfus ederek pislikleri temizlemektir. Diş temizleme sürecinde aksaklıklar ortaya çıkarsa diş eti problemlerinin oluşması da beklenir. Ayrıca bu sorunlar da Peredontal isimi verilen çok ciddi  önemli olan diş eti ve kemik hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verecektir. Bunun yanında eğer sindirim sistemimiz iyi çalışamıyorusa bunun etkileri diğer organlara da yansıyacaktır. Ortodontik tedavi sürecinin devamı ile tüm vücut işlevlerinde iyileşme ve gelişme oluşmaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları sürece başlamadan önce ortaya konarak olası etmenler de olabileceği ifade edilmelidir. Diş teli fiyatları 2019 yılında çeşitli etmenlerden etkilenir.
İkinci gruptaki görüntüsel faktörler ise kişi için oldukça önem taşır. İçten bir gülümseme, özgüven veren sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmak  kişilerin sosyal ve mesleki hayatında önemli olan ilişkilerini güçlendirecektir. Kişi yaşamının her anında rahatsız olmadan gülebilecek böylelikle dudaklarının arkasındaki dişlerini saklamak zorunda kalmadah harket edebilecektir. Bu tedavinin nasıl aşamlandıracağına dair etmenlerden, diş teli fiyatları 2019 yılında etki eden ürünlerden  bahsedelim:
Diş teli süreci beş aşamadan meydana gelir. İlk adım muayene adımı ile başlayacaktır. Hastayla ilk görüşme düzenlenir. Dişler ve ağız yapısı incelenir. Muayenesi de yapıldıktan sonra teşhis ve tedavi saptaması için ek yöntemler de uygulanarak süreç devam eder. Tüm etmenler tek tek ele alınır. İlerleyen süreçte doktor hastasına gerekli bilgileri aktarır. Her durumdan onu bilgi sahibi yapar. Daha sonra bireye uygun olacak olan tedavi şeklinin hangisi olabileceği üzerinde karar verilir. Alternatif tedavi seçenekleri, tedavide oluşabilecek sorunlar, tedavi süresi ve tedavi sonrası, tedavinin hangi aşamalardan oluşarak ilerleyeceği en ayrıntılı biçimde ele alınıp incelenmelidir. Hasta bu aşamada sürecin istenilen şekilde yürütülebilmesi, işlemesi için aklına takılan soruları doktoruna ileterek çözüm önerisi içerisinde olmalıdır. Doktorunuzla diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde de konuşrak, süreci planlamada rol almalısınız. Diş teli fiyatları 2019 yılında değerlendirmeler yapılır.
Tedavi sürecini başlatmadan önce bazı hazırlık durumlarının tespit edilerek uygulanması gerekmektedir. Eğer diş etinde herhangi bir müdahale gerektirecek etmen varsa bu durum düzenlenmeden tedavi sürece başlamak süreci olumsuz sonuca götürecektir. Tüm analizlerin eksiksiz halde yerine getirilmesi gerekmektedir; bilgilerin içeriği;  panoramik ve sefalometrik röntgen – bu röntgenler ile ağız ın iç kısımları ve ağız dışı olarak çene ve dişlerde herhangi bir çürük, kist veya tümör gibi göz ile  görülemeyen problemleri doktorun tedavi sürecine başlamadan önce görülmesini ve değerlendirmesini sağlar-  doktor gerekli görürse periapikal filmler, fotoğraflar ve anamnez bilgi formudur. 
Anamnez bize hastanın tedavisinde önemli olan, sürece yön verecek olan tüm olası sorunları olup olmadığını gösteren önemli bir etrmendir. Daha önce geçirdiği hastalıkları, diş tedavi süreçlerini öğrenmemize yardımcı olacak bilgileri bize sunar. Röntgenler ve fotoğraflar tek tek değerlendirerek aşamalandırmalar yapılır. Fotoğraflar bize süreç hakkında bilgi verir, ilerleme ve gelişmeleri netleştirir. 
Teşhis ve planlama süresince ele alınan bilgiler ışığında gerekli ortodonti tedavisi süreç aşamaları da hastaya gösterilir. Hastadaki sorunların niteliğine ve kişisel farklılıklara göre hastalara farklı müdahaleler uygulanmaya çalışılır. Bu yöntemlerin, diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerindeki etkisi de ifade edilir. Hasta ve doktor eşgüdümle ortak amaca doğru hareket eder. Hastanın istekleri ve beklentileri ile doktorun olmazsa olmazları arasında bağ oluşturulmalıdır. Bazı durumlarda doktor eğer süreç için uygun olduğunu belirtirse diş çekimi yapılabilir. 
Planlama yapılınca artık diş teli takılma sırası gelir. Peki diş teli nasıl takılır? Öncelikle dişler hijyenik ve ağız yapısı açısından uygun kuruluk seviyesine getirildikten sonra süreç ilerler.  Ağızda rahat bir tedavi  sürecini ilerletmek adına  dudaklarını yanlara çekecek ekartör olarak isimlendirilen bir alet yardımı ile işlemlerin daha kolay gerçekleştirilmesi sağlanır. Aparatın yerleştirilme sebebi ön ve arka taraftaki dişlerin net bir biçimde gözükebilmesine yardımcı olmak adına bu aparat tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tedavi boyunca ağızdaki kuruluk oranını istenen düzeyde sağlamak için tükürüğü istenen seviyede tutacak aletler tercih edilir.  Braket adı verilen yapılar da telleri bir arada tutarak dişlerin istenen düzeyde olmasına yardımcı olur. Bu aparatı takma işleminde iki yöntem tercih edilir; 
Birincisi geleneksel yöntemdir. Bu yöntem ile materyal dişlere düzenli bir biçimde özenle bir yapıştırıcı ile yapıştırılır. Işın yardımı ile sertleştirme işlemi sağlanır. Etraftaki yapıştırıcı fazlılıkları silinip temizlenir. Bu uygulama her diş için tek tek yapılmalıdır. 
İkinci yöntem indirekt yöntemi olarak ifade edilir. Bu yöntem aracılığıyla dolaylı yapıştırma yöntemi tercih edilir. Bu yöntem diğerine göre daha etkilidir. İşlem süresi daha kısa sürer. Tedavi başında hastanın diş kalıp modeli alınır. Braketler bu modelin üzerine yapıştırılarak önceden hazır hale getirilir. Belirli plaklar sayesinde işlem kısa sürede tamamlanmış olur. Braketler yapıştırılıp sertleşince lastikler ile teller takılmaya başlanır. Bu işlemden sonra kişi dişlerinin üzerinde bir ağırlık hissi oluşabilir. Bu ağrı ve dişlerinde hissetiği sıkılık dişleri doğru konuma hareket ettirmek için gerekli olacak olan kuvvettir. Bu his kısa sürede ortadan kalkar. Tedavinin gidişatı uygulanacak adımları belirler. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da yapılacak uygulamaların hangisi olduğu konusunda önemlidir. Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra nasıl dişler sabit yerinde kalır ile devam edelim;
Son aşama ise pekiştirme işleminin yapılmasıdır. Bu durumda artık tedavi işlemleri bitirilmeye doğru yol almış ancak sağlanan konumun kalıcı hale gelmesi, dişlerin daha sağlamlaşması adına çalışmaların yapıldığı anlamına gelir. 
Ortodonti tedavisi sona erdiğinde ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olunduğunda  tedavinizi sonlandırsanız bile doktorun diş sağlığı için önerdiği aparatları kullanmamanız durumunda emekleriniz boşa gider. 
Tüm aşamalar gerçekleştirildiğinde artık sağlıklı bir yapıda olacak ve gerekli uygulamaları atlamadığınız ortodontik süreci de korumuş olacaksınız. 
Diş teli fiyatları tedavide bazı durumlar karşısında değişme gösterir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki en büyük faktör kullanılan malzemelerin içeriğidir.  Diş teli fiyatları 2019 yılında çeşitli faktörlerin etkisiyle artışlar görünebilir. Ancak doktorunuz size gerekli yönlendirme ve desteklemeleri yapacaktır. Günümüzde en çok tercihte olan çeşitler şeffaf diş teli ve görünmez diş teli olarak ifade edilebilir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli yetişkinlerin en önemli ögesi durumundadır. Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra hangi aparatlar kullanılır sorusu önem taşır. Şeffaf diş teli ve görünmez diş teli maliyeti yüksektir. Maliyetleri diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmelerine uygun düzenlenmektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.