Diş teli kullanımı günümüzde çok yaygınlaşmaktadır. Süreç içerisinde gerekli tüm durum analizleri gözlemlendiğinde bireylerin diş teli kullanım durumlarında daha istek ön plana çıkmaktadır. Bu etmenin altındaki faktörler araştırıldığında teknoloji ve teknoloji ile gelişim gösteren sağlık sistemlerinin ilerlemesi ön plana çıkmaktadır.
Diş teli nedir? Diş teli nasıl takılır? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler nelerdir? Gibi sorular süreç içerisinde değerlendirilmektedir. Bireylerin en fazla üzerinde durduğu soruların açıklığa kavuşturulması ortodonti sürecinin istenen düzeyde ilerleme göstermesine katkı vermektedir.
Ortodonti tedavisi çapraşık diş konumlanmalarına yardımcı olarak, uygun konumlara gelmeye yardımcı olan tedavi türüdür. Diş teli kullanımı ile dişler kendilerine ait olacak olan konumlara gelmektedir. Böylece süreç içerisinde sağlıklı bir ağız yapısı oluşturulmakta, gülümsemeniz ile ışık saçmaktasınız.
Alpdent ile diş teli bakımı aşama aşama müşterilerimize ifade edilerek alpdent ile sağlıklı gülüşler kazanmanızda önemlidir.
Ağız sağlığını korumanın altın anahtarı yeterli ağız bakımını sağlamaktan geçmektedir. Yeterli ağız bakımını kurmak adına dişlerin ve diş aralarının düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Her birey dişlerine gereken bakımı gösterse de biyolojik etmenlerden dolayı sorunlar yaşayabilmektedir. Dişlerin çapraşık konumlarından ötürü diş aralarına fırça kılları tam girememekte bundan ötürü de yeterli temizlik sağlanamayabilmektedir.
Konumlanma sorunlarına çözüm getiren ortodonti ile dişler konumlarına gittiğinde ve orada kalıcılığı da sağlandığında temizleme aşamaları da güçlü olmaktadır.
Diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmen bulunmaktadır. Herkesin diş, çene ve kemik yapıları birbirinden farklı olmaktadır. Ortodonti uzman doktoru etkili bir gülümseme için gerekli olan tedavi sürecini planlamakta ve detaylı bilgilendirmeler ile süreci sizlere aktarmaktadır. Diş teli fiyatları belirlenmesi adına klinik muayenelerin etkili bir şekilde düzenlenmesi, kontrol edilmesi gerekmektedir. Böylece kişilerin durumlarına en uygun olacak olan tedavi planlaması düzenlenmelidir.
Diş teli fiyatları üzerindeki unsurların bireysel ödeme planlarına göre düzenlenmesi ile süreç sizin şartlarınıza uygun ilerleme gösterecektir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.