Görüntü
diş teli fiyatları

 

Ortodonti; çapraşık dişlerin, uyumsuz çene duruşların sonucunda ortaya çıkan problem durumlarını belirleyen, bu  problemler üzerinde çalışarak oluşacak sorunşarı önlemeye ve tedavi etmek için uğraşan alandır. Bu alan üzerinde kendini geliştiren, uğraş veren, çeşitli eğitim ve kurslarca gelişim gösteren kişilere de ortodontist ünvanı verilmektedir.

Çoğu kişi farklı sebeplerle tedavi sürecine başvurmaktadır.Çoğu kişi de çene sorunları sebebiyle tedavi olmak istemektedir. Bu durum çoğu zaman genetik etmenlere bağlı olarak olarak da meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığı zaman hastanın yaşına göre tedavi sürecini planlamak gerekir. Hastanın yaşı bu durumda önemli  bir unsura sahiptir. Ergenlikten önceki ve sonraki dönemde olan hastalar için farklı tedavi süreçleri oluşturulur. Örneğin hasta ergenlik döneminde veya daha küçük bir yaşta ise tedavi süreci ile iyileştirme sağlanması amaçlanırken yetşikin hastalarda bu tür durumlarda cerrahi  süreçler ile tedavi sağlanması gerekir. Bu tür fonksiyonel bozukluklara bağlı olarak da çenelerde uyum sorunları gözlenebilir. Bazı kişilerin ağız solunumu yaptığı gözlenebilir. Bu kişilerin üst çeneleri daha dardır. Üst çenede bulunan darlık muayene sürecinde ortaya konacak uygun olan tedavi programlarınca düzeltilebilmektedir. Peki diş teli nasıl takılır ve neden takılır?

Çocukluk döneminde yapılan bazı hatalı davranışlar kişinin ortodonti sürecine başlamasında etkilidir bunlar; emzik veya  biberon kullanma, parmak emme, tırnak yeme, vb gibi daha eklenebilecek pek çok alışkanlığı da kapsar. Bu tür davanışların ortaya koyduğu sorunlar erken yaşlarda daha kolay tedavi edilebilmektedir. Çünkü tedavi sürecine basit aletler yardımı ile kısa sürede müdahale edilir, etkili sonuçlar almak mümkündür. Bu durumlar sebebiyle anne ve babaların çocuklarını iyi gözlemlemeleri önemlidir. Eğer anlatılan sorunları çocuklarında görürlerse veya oluşabileceği tahmin ederlerse, farkına varırlarsa, bu alışkanlıkları düzeltmek, yok etmek adına çalışmalarını arttırmaları gerekmektedir. 

Bazen kişilrin çene kemiklerin boyu ve diş boyutlarının arasında ciddi farklılıklar gözlelenebilir. Eğer çene kemikleri büyük ve kendi dişleri daha küçük yapıdaysalar bu noktada ayrık dişlerin olduğunu gözlemleyebiliriz. Dilin büyüklüğü bile bu durumun ortaya çıkamasında etkilidir. Tam tersi olarak bireyin çene kemikleri küçük dişleri de daha büyük durumdaysa bu sefer çapraşık dişlerin oluşabildiğini gözlemleyebiliriz. Süt dişlerinin erken ya da geç kaybının yaşanmasında da diş çapraşıklığının ortaya çıkmasında önemli bir yere sahiptir. Süt dişleri yaşamın belli dönemlerinde düşerler. Şimdiki dönemden  daha geç düşmesi beklenen bir süt dişi daha erken bir yaşta düşerse o bölgede oluşan boşluğa zamanla diğer dişler de kaymaya başlayabilir. Zamanı geldiğinde o yere ait asıl diş çıkarken çıkacak yerini bulamaz. Bu sefer alanını araştırmaya çalışırken olmaması gereken yerden çıkabilir veya orada gömülü biçimde kalabilirler. Diş teli fiyatları 2019 verilerine etki eden noktalar nelerdir?

Tedavi sürecinde önem arz eden diğer noktalara da değinirsek her yaşta kişiler bu tedavi yöntemine başvurabilirler. Ancak yaşına göre tedavi sürecinde nelerin yapılabileceği değişiklik gösterebilir. Burada ağız yapısının iyi incelenmesi gerekir. Son yıllarda yetişkinlerin tedavi sürecine başvurmasındaki oranda artış gözlemlenmiştir. Burada gelişme gösteren teknolojik gelişmelerin önemi açıktır. Şeffaf braketler estetik kaygıları azaltarak sürece katkı sağlamıştır ve  tercih eden kişilerin sayılarını arttırmıştır. Bunun yanı sıra lingual ortodontik tedavi ve şeffaf plaklar da üretilerek yetişkin bireyler için yeni tercih imkanlarının gelişmesine katkı sağlanmıştır. Bu noktada hangi bireyin hangi türü tercih edeceği önemlidir. Lingual diş teli tedavisi ağızda gözükmeyen bir yöntemdir. Bu yüzden tercih oranı fazla olsa da zorluklarından da bahsetmek gerekmektedir. Kişinin dili bu bölgeye değdikçe yaralanmalar oluşabilir. Bu yaralar hem yemek yiyen kişiyi hem de konuşma sürecini etkiler, bu alanlarda sorunlar  yaşanmasına neden olabilir. Kişinin iyice bilgilendirilip sürece bilgilendirilerek başlaması tedavi sürecini olumlu yönde etkileyecektir. Plaklar ise kişilerin belli süre boyunca takması gereken aygıtlarıdır. Hastalara 20 saat plaklarını takmaları gerektiği önerilir. Tedavi sürecindeki kişinin çıkarıp takabildiği bir yöntem olması sebebiyle temizlemesi daha kolay olacaktır. Burada kişiler bu yöntemin ciddiyetini iyi benimsemeliler doktorun dediklerine dikkat etmeliler. Dikkat edilmediğinde ek sorunlar çıkar ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları bu sorunlardan etkilenmektedir. Diş teli fiyatları 2019da daha kolay ödeme imkanlarına kavuşmuştur. Diş teli nasıl takılır sorusundan ziyade hangi ürünlerin kullanılması gerekmektedir ona bakalım;

Tedavinin ağrılı olacağını düşünen kişilerin sayısı fazladır. İlk seanslar muayene süreci ve bilgilendirme aşamalarıyle başlar. Diş teli takıldığındaki ilk süreçte kişiler ağızlarında bir ağırlık hissini yaşadıklarını ifade ederler. Alışana kadar bu durumun görülmesi normaldir.Yanaklara değen diş teli bazı kişilerde yaralanmaların görülmesine sebep olabilir. Oluşan sorunların bir hafta içinde bitmesi beklenir. Çok seyrek durumlarda braket veya telin kopması durumları ile karşılaşılabilir. Bu durumlarda doktor küçük bir müdahale ile sorunu ortadan kaldırmaya çalışır.  Sorunların görülmemesi adına doktorun muayeneyi ve tel takma işlemini çok düzgün bir şekilde yürütmesi gerekir. Gerekli özeni ve dikkati süreç boyunca sürdürmelidir. Diş teli ilk takıldığı zamanlarda dişlerde bir sıkılık hissi meydana gelebilir. Burada biraz zaman ile her şey çözülecektir. Braketler direkt dişler üzerinde konumlanır, alt kısımlarında çürük oluşumu gözlenmez. Ancak braketlerin kenar kısımlarını özenli temizlemek gerekir. Çünkü bu kısımlar daha çok bakteri ve mikroba açıktır. Çürüklerin görülme riski diğer ağızlara oranla daha fazladır. Ağız sağlığının önemi üzerinde durmak gerekir. Doktorunuzun önerdiği aletlerle istenilen sıklıkta temizlenme işlemlerinin yapılması sağlanmalıdır. Diş telleri varken dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Bu noktada teller fırçalarken kopar çıkar gibi düşüncelerin oluşması gerekir. Ancak ayrıntılı bir temizlik gerekir. Bunun için özel olarak kullanılan fırçalar kullanılır. Böylece olumlu sonuçların alınmasına katkı sağlamak gerekir. İstenen ürün kullanımı diş teli fiyatlarını da etkiler. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki ürün değişmelerinden etkilenmekte ve değişim göstermektedir.

Tedavi sürecindeki kişilerin bu süreçte bazı durumlara daha özen göstermeleri gerekir. Brakerler durup dururken kırılmazlar. Bu durumun ortaya çıkması için çok sert ve kabuklu besinlerin tüketiminde diş yapılarımızı zorlamamız gerekmektedir. Direkt ısırmak bazı sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu yüzden meyveleri ısırarak değil keserek yemeniz önerilir. Çekirdekli meyve ve sebzeleri tüketirken çekirdeğini çıkartarak tüketmek gerekir. Braket ve teller hasar görebilirler. Asitli içeceklerden de uzak durmak gerekir. Diş minesine zarar verebilir. Süreç sonrası da dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Yapışkanlı ve leke bırakan besin türlerinden uzak durmak gibi. Lokum, sakız, karamelli besinler temizlenme sürecinde sorunlar ortaya koyabilen besin türlerine örnek olarak gösterilebilir. 

Tedavi süreci başvuran kişinin yaşına, problem durumunun özelliklerine ve kulllanılan tekni, yöntemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Hastanın sürece ilgisi önemli bir faktör olarak karşımıza çıakr. Eğer ağız bakımınıza gereken özen ve düzeni  gösteriyorsanız, muayenelere sık sık geliyorsanız, doktorunuzu dinliyorsanız, sigara alkol kullanmıyor, sert besinlerden uzak duruyor, gerekli ekipmanları yerinde ve uygun kullanıyorsanız tedavi sürecinizde olumsuz faktörlerin ortaya çıkma olasılığı yoktur. En kısa sürede istenilen sonuca ulaşacağınızın göstergesidir. Genel olarak tedavi süresi 1,5 yıl olarak ifade edilebilir. Uygun olmayan faktörlerin işe konulması diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarında artışa sebep olabilir.

Hepimizin dişleri ömür boyu hareket eder. Bu yapıda olması sayesinde istenen konumlara hareket halinde olabilirler. Kendilerine ait olan konumlara gelen dişlerin de burada sabitlenmesi gerekir. Bulunduğu konumun etrafında kemik desteğinin oluşması gerekir. Bu nedenle teller çıkarıldıktan sonra tekrar bozulma riskini ortadan kaldırmak amacıyla pekiştirme işlemlerinin yaptırılması gerekir. 

Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları kullanılacak malzemelerde etkilidir. Her ürün diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarına etki etmektedir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teline bakıldığında fiyatı yüksek ancak tercihi fazladır. Özellikle yetişkinler şeffaf diş teli veya görünmez diş telini tercih etmektedirler. Diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmelerine göre artış gösterse de ödeme olanakları genişletilmiştir. Bu durum şeffaf diş teli veya görünmez diş teli tercih edecek kişiler için ayrı bir önem taşımaktadır.  Diş teli nasıl takılırdan daha önde gelen soru hangi tür teli tercih etmeliyimdir. Çünkü bu durum diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarını belirlemektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında oluşan ürünlerin maliyetlerinden belirlenmektedir.


Share:

Klinikler Arası Diş Teli Fiyat Farkları

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc Diş teli tedavisi; genellikle dişlerin dudağa bakan dış taraflarına çeşitli malzemelerden üretilen ve braket adı verilen cisimlerin yapıştırılmasıy

Devamı

Diş Teli Tedavisi Zahmetli ve Zor Bir Tedavi midir

Dt Emre Aldoğan 28-07-2024

Pek çok birey diş teli tedavisi ne kadar yaygın olarak uygulanırsa uygulansın hala süreç hakkında kaygı duyabilir. Bu durumun nedenleri incelendiğinde yeterli bilgiye sahip olunmaması gösterilebilmekt

Devamı

Diş Teli Ne Kadar Süre Kalır?

Dt Emre Aldoğan 11-12-2021

Diş teli tedavisi 1,5-2 yıl kadar süren bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Diş teli tedavisinde ele alınan pek çok nokta mevcuttur. Bu noktaların değerlendirilmesi ile işlemlerin ilerletilmesi müm

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.