Görüntü
Kimlere Diş Teli Takılmaz?

Diş teli tedavisi, braket adı verilen küçük kare yapıların dişleri istenen noktalara doğru ilerletmesine destek veren yapıları temsil etmektedir. Pek çok birey diş teli tedavisi yardımı ile sağlıklı ağız ve diş sağlığına ulaşmaya çalışmaktadır. Gerekli noktalara dikkat edildiği vakit diş teli ve tedavisi de başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. 

 Bireylerin gerekli destek hizmetleri ele alınarak süreç adım adım ilerleme gösterilmektedir. Süreç boyunca dikkat edilecek noktaları ele almanız var olan akışın ilerleme göstermesini sağlarken olası sorunların ortaya çıkmasını da engellemektedir. Diş teli fiyatları da diş teli bakım süreçleri ve tedavide önemli bir rol oynamaktadır. Diş teli fiyatları bireyin getirdiği problem durumunca şekillenerek süreç boyunca ele alınmaktadır.

 

 

Diş Teli Tedavisine Nasıl Başlanır?

Diş teli tedavisinin ilk adımı muayene sürecidir. Muayene sürecine başvuran kişilere öncelikle bu gelişim süreçleri hakkında bilgi verilerek belirsizliğin netliğe dönülmesine katkı sunulur. Bireyler nasıl bir süreçten geçeceklerinden habersiz ilerleme göstermektedir. Bu ilerleme sistemlerinin düzenlenmesi ile de sağlıklı, rutin süreç yönetimini kurgulamaktadırlar. Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde gerekli noktaların ortodontistler tarafından kişilere sunulması güven vermektedir.

Muayene bulgularından gelen sonuçlar bireyin var olan sorun durumlarını bizlere göstermektedir. Çürükler, apseler, kanal tedavileri veya diş taşları gibi olabilecek, karşınıza çıkabilecek durumlar muayene aşamasında belli olmaktadır. Bu ek sorunlar diş teli fiyatları 2024 yıl düzenlemelerine de etki edebilmektedir. Pek çok birey diş teli fiyatları 2024 yılındaki düzenlemeleri de ele alarak sürecini adım adım ilerletmeye çalışmaktadırlar.

 

Diş Teli Kullanım Şartları Nelerdir?

Diş teli kullanırken önemli noktalar nelerdir diye düşündüğünüzde pek çok kişi bu durum değerlendirmelerini ele alarak sürecini şekillendirmektedir. Diş teli kullanımı kimi bireyler için zorlayıcı olarak düşünülebilmektedir. Muayene süreçlerinde en çok diş teli takmak zor mu? sorusunu sorabilirsiniz. Pek çok kişi için kaygılı olan bu süreç olduka basit ve sistematik bir şekilde gerçekleşebilmektedir. 

Diş teli tedavisine her yaştan birey katılabilir. Herhangi bir şart diş teli tedavisi için aranmaz. Hangi bireyin kullanacağı değerlendirilerek bu değerlendirmeye uygun bir sistem süreci ile ilerleme sağlanabilir. Bazıları renkli, bazıları metal, bazıları ise şeffaf türde braketleri tercih edebilir. Bu durum bireye göre değişim gösterir. 

Genel bilgilendirmeler ve diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri hakkında değerlendirmeler için yazılarımızı okuyabilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.