Görüntü
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc

Ortodonti tedavisi belirli bir zaman içerisinde hastasına güzel bir gülüş kazandıran en doğal tedavilerden birisidir. Ortodonti fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır ve ortodonti tedavisi yapan klinikler bu kriterleri kendi bünyelerinde değerlendirerek bir fiyat belirlerler. Her kliniğin tedavi kriterleri ve kullandığı malzemeler aynı olmadığı için ortodonti fiyatlarının da aynı olmaması normaldir. Ortodonti fiyatlarını etkileyen faktörler ise; dişlerdeki yamukluğun miktarı, tahmini tedavi süresi, kullanılan malzemenin cinsi, yine kullanılan malzemenin kalitesi, ortodonti tedavisinin kalitesi gibi sıralanabilir. Şimdi bu kriterlerin ortodonti fiyatlarına etkisinin nasıl olduğunu beraberce inceleyelim. 

Dişlerdeki çapraşıklığın miktarı

  Dişlerdeki çapraşıklık miktarı arttıkça kullanılan malzeme çeşiti ve miktarı, bununla birlikte de harcanan zaman da artar. Kullanılan malzeme miktarındaki ve harcanan emekteki bu artış ortodonti fiyatlarını da artırır.

Tahmini tedavi süresi

  Tahmini tedavi süresi dişlerdeki çapraşıklığın miktarı ile doğru orantılıdır. Dişlerdeki çapraşıklık ne kadar fazla ise tedavi o kadar uzun sürer ve tedavi maliyetide o kadar fazla olur.

Kullanılan malzemenin cinsi

  Diş teli tedavisinde dişlerin üzerine yapıştırılan ve braket adı verilen cisimlerin seçimi dişlerdeki çapraşıklığın durumuna ve hasta tercihine göre belirlenir. Seçenekler arasında damon braketler, self-ligating braketler, estetik braketler ve standart braketler sayılabilir. Bu braket çeşitlerinin hepsinin malzeme maliyeti farklı olduğu için tedavi maliyetini de etkiler.

Kullanılan malzemenin kalitesi

  Her sektörde olduğu gibi ortodonti sektöründe de kullanılan malzemenin kalitelisi olduğu gibi çin malı da bulunur. Çin malı malzemeler genel olarak tedavi maliyetini düşürmek amaçlı kullanılır. Yalnız bu malzemeler teknik özelliklerinden dolayı istenilen verimi vermezler. Ortodonti hastalar genel olarak aradaki farkı fark edemeselerde, çin malı diş telleri özellikle küçük diş hareketleri konusunda başarısızdır.

Ortodonti tedavisinin kalitesi

  Bu konu başlı başına bir konu olup sadece bu konu üzerine yazı yazılabilir. Ortodonti tedavisinin kalitesi derken; tedavinin kalıcılığı estetik anlamda eldeki malzemelerle yapılabileceğin en iyisinin yapılıp yapılmadığı, tedavi süresinin mümkün olduğunca kısa sürede bitmesi gerektiği gibi etkenler sayılabilir. Bu kısım genellikle karşılıklı güvene dayalıdır.

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.