Görüntü
Diş Sağlığında Beslenme ve Bakım

Diş sağlığını korumak için pek çok adım iç içedir. Bu adımların kontrollü bir şekilde ilerlemesi için gerekli süreç analizlerini sağlamanız gerekmektedir. Alanında uzman ortodontistlerimiz ile sizlere süreç boyunca gerekli bilgilendirme ve ihtiyaçları sunabilmekteyiz. 

 

Diş teli tedavisi dişlerin sağlıklı yapısının korunması için büyük önem taşımaktadır. Ek olarak diş teli tedavilerinin yanı sıra beslenme ve ağız bakım süreçleri de diş sağlığını korumada önem taşımaktadır. Yapılan müdahalelerin yanı sıra bireysel bakım süreçlerinin varlığı ile istenen sonuca ilerlemek mümkündür. Tüm süreç adımları uygulansa dahi dişlerinize yeterli bakımları sağlayamıyorsanız tedavi adımlarınız da aksamalara uğrayabilecektir. Bu durumlar incelendiğinde yeterli diş teli temizliği nasıl sağlanır sorusunu ele almak gerekir. Diş teli temizliğinin sağlanmasında hem kullanılacak bakım malzemeleri hem de beslenme süreçlerimiz önem taşımaktadır. 

 

Diş Teli Kullanırken Dikkat Edilecekler

Diş teli tedavisinde dikkat edilecek adımlar nelerdir sorusunu ele aldığınızda pek çok etmen karşınıza gelecektir. Hepsi birbiri ile ilişkili olan bu noktalara dikkat ederek hem maddi hem de manevi olarak sağlığımıza katkı sunabiliriz. Gerekli noktalara dikkat etmediğimizde diş teli hasarı gözlemelenebilir ve bu durum diş teli fiyatları üzerinde etkilere sahiptir. Diş teli fiyatları artışlarına neden olan bu durumu da dikkate alarak diş teli tedavisindeki bakım süreçlerine dikkat etmek gerekmektedir. Aksi durumlarda diş teli fiyatları da bu bağlamdan etkilenmektedir. Gerekli adımlar süreci kolaylaştırarak kolay bir tedavi akışını bizlere sunmaktadır.

Beslenme Düzeni ve Diş Teli

Diş teli kullanırken dikkat edilmesi gereken besinler nelerdir diye sorulan soruların başında kabuklu ve sert besinler gelmektedir. Özellikle braketlerimize zarar vermeyecek şekilde ilk diş teli kullandığımızda hafif baskı yapan daha yumuşak besinlerin tüketilmesi büyük önem taşımaktadır. Süreç boyunca gerekli tedavi adımlarını uygularken doktorunuzun sizler için önerdiği malzemeleri kullanmanız önem taşımaktadır. Kullanılan malzemelerin niteliği ve hassaslığı dişlerinizin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesine destek vermektedir. Çok leke bırakan veya yapışkan olan sakız, şeker gibi ürünlerin tüketimine ara vermek süreç içinde kıymetlidir. Aksi halde tüketilen besinler dişlerinize temizlik süreçlerinde zarar verebilmektedir. Bu zararların en aza indirilmesi olumlu süreç akışı bakımından kıymetlidir.


Share:

Ortodonti tedavisinde implant uygulamalarının yeri

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; var olan dişleri olması gereken konuma getirerek hem fonksiyonel olarak daha rahat kullanılmasını hemde estetik olarak daha güzel görünmesini amaçlayan bir tedavidir. Bu işlem dişl

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Aşamalar

Dt Emre Aldoğan 23-06-2019

Yaşamın olağan sürecinde pek çok birey diş tellerini tercih etmeye istekli olmasa bile diğer bireylerden edindiği doğru olmayan ifadeler onun fikrine etki ederek bu durumdan vazgeçmesine neden olur.

Devamı

Ortodonti tedavisi nedir ve nasıl uygulanır

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki çapraşıklıkların konum bozukluklarının ve eğriliklerinin, çene kemiklerinin ise kafa kaidesine göre konumlarının düzeltildiği diş hekimliğinin bir dalıdır. Ortodonti ted

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.