Ağız ve diş sağlığını korumak için ve var olan sorunların çözümü için diş teli tedavisi oldukça etkili olan bir yöntemdir. Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı bakım süreçlerinin yönetmeleri için oldukça önemli noktaları bizlere göstermektedir. Diş teli tedavisinde birey ihtiyacı olan bakım süreçlerini alanında uzman bir ortodontistten alarak sürecini yönetebilmektedir. Bilgilendirme işlemleri ile daha sağlıklı bir süreç ilerletebilirsiniz.
Diş teli tedavisinde diş teli, bakım süreçleri ve diş teli fiyatları hakkında bilgilendirmelerin yapılması gerekir. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler bireysel faktörlerde şekillendirilmektedir. Burada en önemli nokta muayene aşamalarının yapılmış olmasıdır. Çünkü muayene ile ihtiyacınız olan sağlık süreçleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıntılı bilgiler için okumaya devam ediniz.
Diş teli tedavisi zor mu diye düşündüğünüzde gerekli adımları yerine getirdiğiniz sürece herhangi bir aşılamayacak zorluk olmamaktadır. Sürecin ilk başında tellerin ağız ile uyumunun oturmaması kişinin farklı hissetmesine sebep olabilir. Ancak zaman içinde gerekli dikkatler de ele alındığında (örneğin yapışkanlı, çok sert ve kabuklu besinlerden uzak durabilmek gibi) süreciniz çok daha kolay ve rahat ilerleyecektir.
Diş teli tedavisi pek çok birey tarafından tercih edilse de bazı bireylerce hala çekimser karşılanan bir konu olmaktadır. Diş teli ile yemek yiyebilir miyim? Diş tellerimi nasıl temizlerim? Diş teli fiyatları çok pahalı mı? gibi sorular ağız ve diş sağlığı süreçlerini etkileyen ve bireylerin yanlış anlayabileceği sorulardır. Burada doğru bilgilendirme yaparak bireylerin sorularına cevap vermiş olmaktayız. Diş teli fiyatları bireyin seçeceği diş dili türlerine göre şekillenen bilmektedir. Örneğin metal türler ilk çıkan türlerdir ve günümüzde hala kullanılabilmektedir. Ancak estetik görünümü daha fazla önemseyen bireyler şeffaf diş teli türlerini de tercih edebilirler. Bu durumda tedavi sürecindeki bir bireyin diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri de farklılaşacaktır. Yapılacak tedavi sürecinin tek veya çift çene üzerinde olması, ekonomik koşullar, ortodontistin alanında uzmanlığı diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri için etkili olmaktadır.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.