Alpdent olarak sizlere “Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar” konusunu ayrıntılı ifade edeceğiz. Süreç içerisinde pek çok birey diş teli kullanmak istese de bazı etmenlerce bu durum aksayabilmektedir. Yanlış bilgiler ve diş teli fiyatları bireylerin ortodonti tedavisine uzaklaşmasında örnek olarak verilebilir.
Diş teli braket adı verilen küçük kare yapıların dişlere konumlanmasının ardından uygun konumlara yavaş hareketini sağlayan bir yapıdır. Ortodonti tedavisinde diş teli bireylere etkili bir gülümseme sağlarken “Diş teli ile yeni bir ben e merhaba” demeye imkân getirmektedir. Sağlıklı ağız yapısı kurmada diş teli önemli bir noktada yer almaktadır.
Braket türleri diş sağlığı adına oldukça önemlidir. Sizlere uygun braket türlerini seçmeniz sağlıklı ağız yapısına daha erken ulaşmaya yardımcı olacaktır. Metal, lingual ve şeffaf türler hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizlere başvurabilirsiniz.
Diş telleri acıtmaz. İlk takım aşamasında ağzınıza yeni bir madde aldığınızdan ötürü tuhafsamalar gözlemlenebilmektedir. Daha sonradan yavaş yavaş bu etki kaybolur. Alanında uzman doktorlarımız sizlere ilk alışma döneminde yapabileceğiniz noktalarda destek sağlamaktadır.
Diş teli kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nedir diye sorarsanız öncelikle her deneyimin bireysel olduğu ve bireysel olduğundan ötürü sürecinizin size göre şekilleneceğidir.
Diş teli ile yemek yemek mümkündür. Çoğu birey aç kalacağından ve süreç içinde çok zorlanacağından şikayet etmektedir. Ancak genel olarak bakıldığında tel varken ya da yokken çok soğuk, sıcak, yapışkanlı ve sert besin tüketiminin azaltılması gerektiğini belirtmiştik. Braketlere zarar gelmemesi adına bu besin türlerinin tüketimine dikkat etmek gerekmektedir. Ek olarak temizleme adımlarını da uygun bir şekilde sürdürmek gereklidir.
Diş teli fiyatları 2024 verilerine göre pek çok etmenden şekillenmektedir. Diş teli fiyatları uygulanan müdahale programı çerçevesinde incelenmektedir. Hangi birey hangi tedavi türüne göre ilerleme gösterecek ise diş teli fiyatları da revize edilmektedir. Uygulayacağınız klinik, doktorun uzmanlığı, süreç içerisindeki etkileri diş teli fiyatları üzerinde büyük öneme sahiptir.
Sizlere uygun bireysel diş teli fiyatları ödeme planları ve programlar oluşturmak adına Alpdent olarak bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.