Diş teli (ortodonti) tedavi aşamalarında her bireyin farklı kişilik özelliklerinden ötürü farklı noktalarda değişimler gösterir. Bu süreçte daha önce bilmedikleri, öngöremediği pek çok durumla da karşı karşıya kalabilirler. Çoğu hasta istenmeyen durumlarla karşı karşıya geleceğini, sürecin kötü gideceğini düşünebilir. Süreç boyunca sorunlarla karşı karşıya gelebileceğine inanarak süreci ertelerler.
Bu nedenler de dikkate alındığında gerekli kuralların bilinmesi gerekir. Gerekli bilgileri dikkatlice okunarak süreç içinde ve sonrasında hangi etmenlere bakılancağını bir kez daha düşünmeniz gerekmektedir. Günümüzde oldukça bilinen ve çoğu kişilerce tercih edilmek istenen ortodontik tedavi sürecine kaygı ile karşılaşılan temel etmenler neler olabilir? Peki bilgilerin doğru olduğundan emin olursanız tedavi sürecimiz ne denli işlevsel olacaktır? Diş teli nasıl takılır? Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli nedir? Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları neye göre belirlenir? Bu soruları cevaplayalım:
Diş teli kullanmak için bu noktalara önem vermelisiniz. Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra gerekli olan fiyatlardan bahsedelim. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları çeşitli etmenlerce değişme göstermektedir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde hastanın getirdiği problem, seçtiği müdahale yöntemleri (şeffaf diş teli veya görünmez diş teli) gibi etmenler yer alır. Ortodonti fiyatları üzerinde diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmeleri büyük önem taşır. Diş teli fiyatları 2019 yılında çeşitli olanaklar ile ilerleme göstermektedir.
İnsan yaşamında iletişimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. İletişim kurmaya etki eden pek çok sebep bulunmaktadır. Bunların başında tel tedavisi gelmektedir. Tedavi süreci pek çok avantajı süreç içind
Ortodonti tedavisi, bireylerin dişlerinde çapraşık görünümü azaltarak düzenlemek, alt ve üst çene arası kapanma sorunlarına çözüm getirmek amacı ile uygulanan tedavi şeklidir. Tüm ısırma basıncını diş
Diş teli tedavisi bireylerin tercih oranının yüksek olduğu bir tedavi sürecidir. Pek çok birey diş teli tedavisine başvurarak gelişim süreçlerine katkı sunmak istemektedir. Alanında uzman ekibimiz ile
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.