Görüntü
Diş Tellerimi Nasıl Temizlemeliyim?

Bireylerin ağız hijyenini sağlaması oldukça önemli bir noktadır. Çünkü ağız ve diş sağlığı bireyin hem biyolojik hem de sosyal anlamda tatmin duygusu yaşaması için bakım vermesi gereken bir alandır. Normal bireyin yaşamında ağız hijyeni önemlidir ayrıca bir tedavi sürecinde ise bu durum ekstra bir önem taşır. Ağız ve diş sağlığını daha üst düzeye çıkarmak, varsa bir sorun çözümlemek için diş teli tedavisinden yararlanılabilir. Eğer çapraşık görünümlü bir diş yapınız varsa, tek veya çift çenenizde böyle bir problem yaşıyor ve daha estetik daha sağlıklı bir görünüm istiyorsanız diş teli tedavisini tercih edebilirsiniz. Diş teli tedavisi hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz.

 

Diş Teli Temizliği Neden Yapılır?

Ortodonti yani diş teli tedavisinde temizlik süreçleri oldukça önemli bir konudur. Diş teli bakım düzenisağlandığında adım adım süreç akışı hakkında bilgi sahibi de olabilmektesiniz. Diş teli tedavisinde braket adı verilen yapılar kullanılır. Bu yapılar bireylerin dişlerini hareket ettirerek yavaş yavaş kendilerine ait konuma doğru gelmesine yardımcı olur. Braketler önemli bir konuma sahiptir ve pek çok türü bulunur. Türleri diş teli fiyatları açısından da farklılık gösterir. Braketlerin temizlenmesi tedavi süreci için oldukça önemlidir. Çünkü braketlerin etrafında besin birikmeleri gözlemlenebilir. Bu birikmeler temizlenmezse kötü kokulara, lekelere ve çürüklere sebebiyet verebilir. Bu durumda süreciniz aksar ve farklı müdahale yöntemlerinin yapılması da gerekebilir. Bu durum diş teli fiyatları bakımından da dikkat edilecek bir konu olmaktadır. 

 

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavi sürecinde diş teli temizliğinin yapılması için ortodontistiniz size gerekli bilgileri verecektir. Burada en çok tercih edilip kullanılan ve önerilen uygulamalara değinilmiştir. Bunlardan en önemlisi dişlerin fırçalanmasıdır. Diş fırçalarken braket yapılarını bozmayacak, çok sert olmayacak bir fırça seçimini sağlamak gerekir. Burada özel daha yumuşak diş fırçaları tercih edilmektedir. Bir diğer önerilen uygulama ise diş ipidir. Diş ipi seçimi ve kullanımı dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Braketleri zorlamadan, uzmanımızın önerdiği biçimde kullanmanız gerekir. Ağız gargara suları da bakteri oluşumunu önlediği için tercih edilir.

Diş teli tedavisi bireysel bir süreçtir. Diş teli fiyatları bu bireysel süreç bağlamında oluşturulur. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri pek çok açıdan etkilenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.