Görüntü
Diş Eti Sağlığında Önemli Durumlar Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı bireylerin dikkat etmesi gereken önemli durumlardandır. Diş eti kanamaları vücuttaki diğer organları da olumsuz yönde etkilemektedir. Diş eti kanaması başta olmak üzere diğer ağız ve diş sağlığı hastalıklarının da dikkat edilerek müdahale edilmesi gerekmektedir.

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?

Diş etleri ağız ve dişlerin alt yapısını oluşturmaktadır. Diş eti sağlıklı dişler için vazgeçilmez bir unsur olmaktadır. Yetişkinlerde diş kayıplarının %70’i ağız ve diş sağlığı hastalıklarından kaynaklanabilmektedir. 

Bu durumda dikkat edilecek durum ufak gibi görülen ciddi sorunların üzerine gitmek ve çözümleyebilmektir. 

Nelere Dikkat Etmeliyim?

Beslenme, temizlik ve düzenli bakımın yapılması diş ve ağız sağlığı için önemlidir. 

Beslenme sürecinde gerekli besin maddelerinin kullanımı ile ağız yapısı güçlendirilebilir. Çok sert, yapışkanlı ve leke bırakan besinlerden uzak durmanın yanında çok soğuk ya da sıcak besinlerin tüketilmemesi de bireylerin sağlıklı ağız yapılarını korumalarına destek vermektedir.

Diş Teli Kullanımı ile Ağız Sağlığı

Ağız ve diş sağlığında dişlerin temizlenmesi ve bakımının sağlanmasına ek olarak diş teli kullanımı da önerilir. Diş teli kullanımı ile istenen konumlara gelen dişlerin kenarları ve yanları etkili bir şekilde temizlenebilmektedir. 

Doktorunuzun önerdiği özel aparatlar yardımı ile dişlerinizi etkili bir şekilde temizleyebilmektesiniz. 

Diş Teli Fiyatları Hakkında

Diş teli fiyatları içinde bulunan dönemsel etmenler ile belirlenebilmektedir. Bu etkilerin yanında alanında uzman doktorların müdahale biçimleri ve bireyin getirdiği problem durumu da sürece dahil olmaktadır. 

Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri ile süreç istenen durumlarda şekillenmektedir. Diş teli fiyatları planlanması ile Alpdent olarak sizlere gerekli ödeme standartları sunmaktadır.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.