Görüntü
En Güzel Görünüm İçin Diş Teli Tedavisi

Bireyler her zaman dişlerinin beyaz ve sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasını isterler ve bu doğrultuda hareket ederler. Diş teli tedavisi dişlerinizin sağlıklı bir form alması için oldukça önemli bir tedavi süreci olmaktadır. Pek çok diş teli türü vardır. Bu türler diş teli fiyatları için de önemli bir faktör olmaktadır. Diş teli fiyatlarıüzerindeki etmenler incelendiğinde ele alınan pek çok nokta vardır. Bunların bir tanesi diş telinin türüdür. İlk çıkan metal türlerin yerini görünmeyen, şeffaf diş telleri almıştır. Görünmeyen diş telleri diş teli fiyatlarıbakımından da ele alındığında farklılık göstermektedir. 

Görünmez Diş Teli Nedir?

Görünmeyen bir diş teli yardımı ile hem sağlığına kavuşabilirler hem de bu işlemi estetik görünümlerini koruyarak ilerletebilirler. Dişlere şeffaf diş teli takılması kararı doktor tarafından verilmiş ise, bunu kimseler görmeden yaptırabilmek mümkündür. Özel bir sistem ile görünmez diş teli dişlerin arka kısmına takılan ve saydam bir şekilde olan teller ile bu uygulanabilmektedir.

Renkli Braketler Nelerdir?

Diğer bir seçenek olarak ilkokul ve ortaokula giden öğrenciler arasında yaygın olan farklı renklerde olan tellerin de uygulanabilir olması veliler için de oldukça rahatlatıcı oldu. Çünkü; kızlar pembe, erkekler ise mavi renklerde olan diş tellerine takarak kendilerine ayrı bir tarz yaratabildikleri için artık isteyerek bu tedaviyi kabul etmektedirler. Tabi ki onlar için de eğer isterlerse, saydam olan tellerden de takılabilir. Bu sadece onların istek ve zevklerine kalmış bir şeydir.

Görünmez Diş Teli Çeşitleri

Üç türlü görünmez olan tellerden bahsedilebilir. Başlıca bunlar; lingual ortodonti, plağın şeffaflığı ve braketin şeffaflığıdır. Her birisi de titizlikle doktorunuzun önerisi yani size uygun olup olmadığı ile ilgili seçimi ve tamamen kendi istek ve arzunuz doğrultusunda tercih edip kullanabileceğiniz tellerdir. Her birisinin de kullanım kolaylığı hemen hemen aynı derecededir denilebilir.

Bunlar arasından lingual ortodonti, tedavisi tercih edildiğinde, teller dişlerin ön kısmına değil de arka kısmına takılır. Diğer insanlar baktığında asla anlaşılmaz. Bu da bireylerin bir toplum içerisindeyken ya da arkadaşlarının arasındayken ötekileştirilmeden rahat bir biçimde hareket edebilmesi ve burada varlığını sürdürebilmesi için oldukça önemlidir. Aksi halde kişiler kendilerini küçük görerek çekimserlik şeklinde davranışlar sergileyebilmektedirler. Bu ise, özellikle de çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin sosyal anlamda yanlış gelişim göstermesine sebebiyet vermektedir.

Görünmez Diş Teli Avantajları

Şeffaflığı olan bir telin tercihi hem tedavinin ertelenmemesini hem de sanki yokmuş hissi ile hareket edilebilmesini sağlamaktadır. Üstelik takılması ve kullanılması da oldukça kolaydır. Takılması esnasında hiçbir acı hissedilmemektedir. Ve tekrar doktora kontrole gidilinceye kadar da yine hiçbir sorun yaşamadan kullanılabiliyor olması bu tellere olan rağbeti de arttırmıştır. Hal böyle olunca da diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri ve ödeme şekillerinde pek çok esnek şekillerin sunulabilmesi sağlanmıştır. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri ve detaylar için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.

Plakların Avantajları Nelerdir?

Plağın şeffaflığı tercih edildiğinde ise normal telleri kullanırken yemek yerken, yemek yedikten donra ve hatta dişlerin temizlenmesi aşamasında dahi pek çok sorunlar ile karşı karşıya kalınırken, burada plaklar çıkarılabildiği için, yemek yerken çıkartılabilir ve kolaylıkla yemek yiyebilmek mümkündür. Yine dişlerinizi temizlerken de çıkartabilir ve kolay bir şekilde dişlerin temizliği yapılabilmektedir. Dişlerinin birbiri ile orantısız ve aşırı aralıklı ya da onların üst üste olduğunu düşünüp, bundan rahatsız olan her insanın çok kolay ve acısız bir şekilde tedavi olabilmesi mümkündür. 

 

 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.