Dişlerinde çarpıklık, ayrıklık ve çene geriliği, çene darlığı gibi sorunları olan birçok kişi interneten araştırma yapar, akıllarında en önemli soru: " Acaba benim çarpık olan dişlerim düzelir mi, düzelirse son hali nasıl olur? şeklindedir. Aslında bunun cevabını ancak kendilerine benzeyen hastaların önceki hallerinin ve tedavi sonrası son hallerinin resimlerini görünce alabilirler. Açıkçası aynı durumda biz de olsak bu resimler inceler ve kendiimize benzer resimlerle özdeşleşip aynı yolu izlemenin şart olduğuna inanırdık.
Bu sonraki resimlerde dişler düzenli ve muazzam görünüyor ise aynı zamanda bu tedaviyi yapan diş teli uzmanına da tam güven oluşacaktır. Öyleki internetteki bir çok öncesi sonrası resim başka sitelerden kopyalanmıştır. Hastalara düşen ise bu resimlerin o kliniğe ait olduğunu ispatlayan logo tarzı işaretlenmiş olmasıdır. Metal diş teli mi tercih edeyim , yoksa şeffaf plak mı daha iyi olur diye sonralarımız da az değildir. Bu konuyu netleştirelim, metal diş teli veya porselen diş teli en etkili diş düzeltme aparatlarıdır. Her hastaya uygulanabilir ve düzelme sağlar. Ancak şeffaf plak tedavisi sert plastik benzeri komponentlerden oluşmaktadır. Takılıp çıkarılabilme konforu olsa dahi etkinliği büyük ölçüde sınırlıdır ve çok pahalıdır. Hafif çarpıklığı olan hastalara veya çocuklara daha etkin uygulanırve sonuç sağlayabilir. Çoğu plak tedavisi başlanmış hasta metal diş teline geçmek zorunda kalmış; bu hem zaman hem para kaybı olumsuzluklarına neden olmuştur.
Dİş teli fiyatları da bu tedavinin kim tarafından yapılacağını belirler, Türkiye şartlarında daha uygun fiyatı aramak yanında kendi dişlerine benzer hastaların sonraki resimlerine bakıp karar vermek herkesin yapması gereken en isabetli karardır. Buradan size benzeye hastalarımızın sonraki değişimini görebilirsiniz.
Diş teli fiуatlarını belirleyen birtakım unѕurlаr vаrdır. Bu unsurlаr görüş önünе alınarak, fіyatlar belirlenmekte vе tedaviуe başlanmaktadır. aut teli ile dişlerini düzetmek istеyеnlеr, bu süje hakkı
Diş teli kullanımı bireysel tercihler sonucunda günümüzde çokça yaygınlaşmaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlerden gelen talepler doğrultusunda uygun yönlendirme ve müdahale adımlarını tasarlama
Diş teli tedavisi bireylerin en fazla başvurduğu tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Süreç içerisinde her birey kendi tedavi planı çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu adımların işleyişi pek
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.