Görüntü
İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

Diş teli tedavisinde önem arz eden pek çok nokta bulunmaktadır. Kişiler tedavi süreçlerinde kaygılanabilir ve tedavilerinin onları zorlayacağından korkabilir. Bireylerin bu süreçte doğru bilgilendirilmesi, alanında uzman kişilerden bilgi alması büyük önem arz etmektedir. 

İmplant tedavisi eksik diş sorunlarına hızlı çözüm getirerek bireylerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde ilerletmelerine katkı sunmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak sizlerin işlemlerini güvenilir ve sağlıklı bir şekilde ilerletmekteyiz. Tüm bu noktalara değinmeden önce üzerinde durulması gereken ana konu implant nedir? İmplant kimlere yapılır? sorularını değerlendirmektir. 

 

İmplant Nedir?

İmplant titanyum maddesinden yapılan bir malzeme ile eksik diş sorunlarının giderilmesine yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Uygun yuva açılarak eksik dişlerin çene kemiğine eklenmesine yardımcı olmaktadır. Diş sağlığında gerekli adımların sağlanması ile sağlıklı bir şekilde süreç ilerletilmektedir.

 

Komşu dişlere zarar vermeden dişleri sağlıklı bir şekilde tedavi edebilmektedir. Bu tedavi yöntemi ile doğal ve rahat bir şekilde kendi dişinizi kullanıyormuşcasına rahat edebilirsiniz.

 

İmplant Kimlere Uygulanır?

İmplant tedavisi kimlere uygulanır diye sorduğunuzda hemen hemen her kesime uygun bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk koşul 18 yaşını tamamlamış yani çene gelişimi tamamlanmış bir bireyin tedaviye başvurma şartının olmasıdır. Ancak kemik erimesi olan hastaların dikkat etmesi gerekmektedir. Doktorunuz ile ilgili tedavi yöntemini sağlamanız koşullarında tedaviniz ilerleme gösterecektir. Kan sulandırıcı kullanıyor iseniz tedaviden önce bu ilacınızı doktorunuza da danışarak kesmeniz gerekir. 

 

İmplant Acır Mı?

İmplant tedavisi uygularken ağzım ağrır mı? İmplant dişlerimde ağrı yapar mı? sorusunu düşündüğünüzde gerekli anestezinin uygulanmasının ardından hiçbir ağrı hissetmeyeceğinizi söyleyebiliriz. 

 

İmplant İşlemi Nasıl Sağlanır?

İmplant işlemlerinde öncelikle çene ölçülerinin ve kalan diş ölçülerinin alınması gerekilmektedir. İki yöntem yani ya başlık takılarak ya da implant diş eti ile kapatılarak beklenmektedir. Protez başlıklar daha sonra yerleştirilmektedir. Alt çene ve üst çene için 3-6 ay iyileşme beklenmelidir. 

 

İmplantta Hangi Ürünler Kullanılır?

Titanyumdan yapılan implantlara ek olarak zirkonyumlar da eklenmiştir. İkisinin de dayanıklılık dereceleri aynıdır. Zirkonyum doğal diş rengine uygundur ve zamanla diş rengi de değişmemektedir.


Share:

Diş Teli ile Yaşamak

Dt Emre Aldoğan 28-04-2021

Diş teli tedavisinde bireylerin oryantasyon sürecine dikkat etmek gerekir. Günümüzün en çok tercih edilen diş konumlarını düzenleme yöntemi olmasına rağmen bireylerin bu süreç hakkında daha ayrıntılı

Devamı

Diş Teli Tedavi Sürecinde Başarı

Dt Emre Aldoğan 08-01-2020

Diş Teli Tedavisinde Başarı Diş teli tedavi sürecinde tüm bireylerin son yıllarda fazlaca tercih alanına aldığı ancak süreçte bazı faktörlerden ötürü kaygılanma ve korku durumlarının yaşandığı bir

Devamı

Ortodonti Tedavisinde Dikkat Edilecek Hususlar

Dt Emre Aldoğan 08-07-2024

Ortodonti tedavisinin başarısı sadece kullanılan malzeme kalitesi ve hekimin tecrübesiyle ilgili değildir. Bunlar ortodonti tedavisinin başarısında çok önemli faktörler olmasına rağmen hasta kooperasy

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.