Sağlıklı ve estetik gülüşlere sahip olmak ister misiniz? Bu sorunun cevabı herkes tarafından evettir. Ancak nasıl böyle bir duruma sahip olunacağı konusunda kişiler fikir sahibi olmayabilir. Ağız ve diş sağlığı konusu günümüzde oldukça önemlidir. Pek çok müdahale ve tedavi yöntemi sağlıklı bir ağız yapısını kurmak için önem taşır. Gelişim dönemlerinde her yaştan birey sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmak adına tedavi sürecine başvurur. Başvuru sürecinde dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir durumu incelendiğinde hangi diş telinin tercih edileceği, nasıl bir tedavi sürecinin sürdürüleceği gibi durumlar ele alınır. Bir diğer önemli konu da diş tellerinin fiyatları konusu olmaktadır. Pek çok birey diş teli fiyatı konusunda bilgisizdir. Hangi faktörler diş teli fiyatları durumunu etkiler konusunda söz sahibi olmayabilir. Bu durumda gerekli incelemelerin yapılıp bilinmesi gerekir böylece daha sağlıklı bir süreç ilerletilir. Ayrıntılı bilgiler için okumaya devam ediniz.
Dişleri tedavi sürecinde en önemli faktörlerden biri de temizliktir. Bir ellerin müşteri tedavisi sırasında ağız sağlığına önem vermesi ve bunu hayatında kalıcı bir şekilde eklemesi gerekir. Diş teli tedavisinde dikkat edilecek noktaların başında temizlik gelmektedir. Çünkü temizlik olmadan sağlıklı bir ağız yapısının oluşumu beklenemez. Braket adı verilen yapıların dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Temizlik sürecinde bireyler özel aparat ve materyalleri tercih edebilirler. Doktorunuzun önerdiği uygun materyaller yardımı ile ağız sağlığınıza gereken desteği vermelisiniz. Kullanılan braket yapısı temizlik sürecinde aktif rol oynarken diş teli fiyatları düzenlemelerinde de aktif rol oynamaktadır. Diş teli fiyatları üzerinde braket türlerin ek olarak bireyin getirdiği problem durumunun incelenmesi de etkilidir. Diş teli fiyatı hesaplamaları bu ve benzeri çerçevede değerlendirilerek sunulur ve bireye özel olan programlar içerisinde değerlendirilir. Sizin tedavi sürecinizde diğer koşullar kendi süreciniz içerisinde değerlendirilir.
Diş teli tedavisinin amacı diş yapısını bozmadan sağlıklı ve estetik bir ağız yapısına sahip olmanıza destek olmaktır. Eğer ağız sağlığınızı korumak, var olan yapınızı desteklemek ve daha iyi bir format oluşturmak istiyorsanız ağız ve diş sağlığı için etkili bir tedavi olan diş teli tedavisini tercih edebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.