Ortodonti tedavisi bireylerce en çok tercih edilen ve günümüzün en popüler tedavi yöntemi olarak ifade edilebilmektedir. Her birey kendi tedavi planı çerçevesinde süreçten yarar kazanmaktadır. Bu adımları beraber incelerken belirli temalara da değinmemiz önem taşımaktadır; diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları üzerindeki etmenlerin neler olduğuna, şeffaf diş teli tedavisine ve braket türlerinin süreçteki önemi bu durumlar arasında yer almaktadır.
Alpdent olarak sizlere en etkili ve rahat bir şekilde ulaşacağınız hizmetler sunarak bireysel çerçeve planınızı oluşturmanıza katkı sağlamaktayız.
Diş Teli Tedavisi Nedir?
Alpdent ile diş teli tedavi süreci sizlerin bireysel olarak değerlendirilmenizi ve süreçte her türlü adımların dikkat edilerek ortaya konulmasını amaçlamaktadır. Öncelikle başvuran bireylerin öyküsü alınarak hangi durumlardan şikayetçi olduklarını ve neleri yapması gerektiğini belirten bir plan oluşturulmalıdır. Oluşturulan her plan diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olacaktır.
Diş teli sürecindeki temel noktalar ise planın oluşturularak alanında uzman olan doktor ve ekip ile sürecin takibini sağlamaktır. Ancak bu noktada hastaların da dikkat etmesi ve sürece yön verecek olan çok önemli detaylar da yer almaktadır.
Diş Teli Sürecinde Üzerime Düşen Sorumluluklar Nelerdir?
Her bireyin süreç öncesi muayenesinde gerekli noktaları ortaya koyması şarttır. Önceki varsa yaptırdığı işlemler, ek şikayetleri, geçirdiği ve şu an sahip olduğu hastalıklar, istek ve beklentiler de dikkate alınarak süreç planlanmalıdır.
Diş Teli Fiyatları Faktörünün Tedavi Sürecindeki Rolü Nedir?
Diş teli fiyatları bireylerin en çok dikkat ettiği ve süreçte karşımıza bazı durumlarda olumsuz olarak çıkabilen etmenlerdendir. Fiyatlar bizlere süreçten kaçınma durumunu da sunabilmektedir. Bu neden ile öncelikle sürecinizde bu duruma açıklık getirmeli, sürecin gidişatını belirlemeli ve sizin istek ve beklentileriniz ile ihtiyaçlarınızı tamamlayacak olan diş teli fiyatları konusunu belirlemelisiniz. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlerin isteklerinizi önemseyerek bireysel uygun çalışma programı hazırlayarak diş teli fiyatları konusuna açıklık getirmekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.