Görüntü
Ortodonti Sürecinde Plak Kullanımı

Ortodonti tedavisi bireylerin sağlıklı gelişim sistemlerini kurması için önemli bir tedavi yöntemidir. Sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak ortodonti tedavisiyle mümkündür. Bireyler sosyal anlamda özgüven sağlamak için sağlıklı gülüşleri kazanmak ister. Rahat bir gülümseme bireylerin o ortamdaki rahatlık düzeyi için de önemlidir. Gerekli bakım ve değerlendirme süreçleri ile istediğiniz ağız ve diş sağlığına kavuşmanız mümkündür. Burada bilinmesi gereken önemli durum diş teli tedavisi ve bakım süreçleri hakkında detaylı bilgi alınması ve uyulması gereken noktaları değerlendirmek olmaktadır. Tedavi süreci tek taraflı ilerlemez. Hasta ve doktor işbirliği içerisinde süreç yönetmeni sağlarken hastanın da aktif olacağı doktorun da bilgilendirilmesi gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Diş teli tedavisi ve ağız diş sağlığı hakkında bilgilendirmeler için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Tedavisinde Neler Kullanılır?

Diş teli tedavisi bireyler için bilinmez bir süreç de olabilmektedir. Günümüzde oldukça yaygın olsa da pek çok birey detaylı bilgilendirmeler konusunda yetersizdir. Diş teli tedavisinin farklı türlerinin bilinmesi bireyin sürece alışması ve başlanması için de önemli bir noktadır. Diş teli türlerinin çeşitliliği mevcuttur. Metal, lingual, şeffaf türlü braket türleri bireylerin tercihine göre seçilerek tedavi sürecinde kullanılır. Diş teli tedavisinde bu durum diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları hakkındaki değerlendirme süreçlerinde diş ve ağız sağlığının önemli bir yeri olmaktadır. Diş teli tedavisi kişiye özel olarak incelendiği için diş teli fiyatları da bireysel değerlendirmelerce şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde önemli olan durumların ele alınması için bireysel muayene süreçleri önemli bir yer tutmaktadır.

Diş Teli Tedavisinde Plak Kullanılır Mı?

Ağız ve diş sağlığı tedavi süreçlerinde durum analizleri sağlanarak plak kullanımı belirlenmektedir. Çok küçük çocuklarda diş teli tedavisinden önce plak kullanıldığı gibi dijitali tedavisinden sonra dişlerin kendilerine ait olan konumları içerisinde sabitlenmesi ve tekrar hareketinden önlenmesi için plak kullanımı şarttır. Plaklar belirli bir süre gün içinde kullanılarak sabitleme işleminin garantiye alınması sağlanır. Burada dikkat edilecek en önemli konu plağın temizliği ve düzenli kullanımı olmalıdır. Kişiye özel olarak oluşturulan plak kullanımı ve diş tellerimi nasıl temizlemeliyim sorusunun cevabı hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Ağız Sağlığı ve Diş Eti Kanamaları

Dt Emre Aldoğan 08-10-2020

Ağız ve diş sağlığında pek çok adımı kontrol etmek bizi sağlıklı ağız yapısına götürmede önemlidir. Diş muayenesinin önemi nedir? Diye sorulduğunda ilk denmesi gerekli olan durum ağız yapısının kontro

Devamı

Ortodonti Tedavisinde Diş Çekilmesi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; diş telleri ile dişlerdeki çapraşıklıkların ve ayrıklıkların, yani dişlerdeki konum bozukluklarının düzeltildiği bir tedavidir. Aşağıdaki videoda ortodonti tedavisinin dişleri nası

Devamı

Diş Teli Tedavisi Dişlerime Zarar Verir Mi?

Dt Emre Aldoğan 25-07-2021

Diş teli tedavisinde bireylerin hatalı olarak düşünebileceği noktalar mevcuttur. Her birey tedavi süreçlerinin ilerlemesi adına bilgiye ve bu bilginin doğruluğuna ihtiyaç duymaktadır. Alanında uzman k

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.