Ortodonti tedavisi bireylerin etkili bir tedavi süreci geçirmelerinde büyük öneme sahiptir. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak sizlere gerekli süreci sunmaktayız. Pek çok birey ortodonti tedavisine başlarken kaygılanabilmektedir. Diş teli tedavisi tüm detayları ile bireylere anlatıldığında kaygılar da bu çerçevede azalma gösterecektir. Tedavi süreci boyunca dikkat edilmesi gereken noktaları beraber inceleyelim ve süreci değerlendirelim:
Ortodonti tedavisi bireylerin sağlıklı bir şekilde estetik ağız yapısına kavuşması anlamına gelir. Diş teli tedavisi olarak da bilinen ortodonti tedavilerinde bireylerin sağlıklı ağız yapısına kavuşması önemsenir. Bu doğrultuda müdahale yöntemleri de şekillenmektedir.
Ortodontik tedavi ile hak ettiğiniz güçlü, sağlıklı ve güzel gülüşe sahip olmanız mümkündür. Ancak ortodonti sürecindeki başarının en büyük kısmı da dişlerinizi, diş etlerinizi ve cihazınızı en iyi durumda tutmak için elinizden geleni yapmanız ile geçerli olacaktır. Bu durumda sizin üzerinize düşen sorumlulukları inceleyelim:
Ağız hijyeni dikkat edeceğiniz en önemli noktayı temsil etmektedir. Her yemekten sonra dişlerinizi fırçaladığınızdan ve günde en az bir kez diş ipi kullandığınızdan emin olmanız süreç için çok kıymetlidir. Diş ipleri kullanmak arada kalmış besinlerin temizlenmesinde büyük öneme sahiptir. Diş ipleri ile minicik ama daha sonradan sorun çıkarabilecek olan besinlerin önüne geçmiş olacaksınız. Bu nedenle, her sabah evden çıkmadan önce diş fırçanızı, diş macununuzu ve diş ipinizi yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız. İnterdental fırçalar ve diş ipi kullanarak ağız hijyenini daha rahat hale getirmeniz de mümkündür.
En merak edilen sorular arasında diş teli fiyatları yer almaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılında pek çok etmen ile şekillenmiş ve güncellenmiştir. Alanında uzman ekibimiz Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirme akışlarını sunmaktayız. Bu bilgilerden biri de diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireyin getirdiği problem durumu başta olmak üzere diş teli tedavisinde klinik seçimi konusuna kadar pek çok adımı kapsamaktadır. Klinik, buradaki alanında uzman ortodontist bizlerin görevlerini şekillendirmemizde önem arz etmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.