Görüntü
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/H5r42C8Xa0M

Şeffaf diş teli; diş teli görüntüsü olmadan takılıp çıkarılabilen şeffaf plaklar aracılığıyla dişlerdeki konum bozukluğunun yine ortodontik tedavi ile düzelten aparatlardır. Yani şeffaf diş teli tedavisinde dişler, diş teli kullanılmadan düzeltilir. Şeffaf plaklar aynı zamanda takılıp çıkarılabilir oldukları için diş tellerinden daha konforludurlar.Örneğin yemek yerken şeffaf plakların çıkıyor olması diş teli tedavisinde olduğu gibi kısıtlamalar olmadan yemeğinizi yiyebilmenizi sağlar. Bununla birlikte tel tedavisinde olduğu gibi dişlerinizin arasına yiyecek artıkları kaçmadığı için diş temizliğinizi de yapmak çok kolaydır. Ayrıca önemli bir davet, mezuniyetiniz yada düğününüz için diş tellerinizin ne zaman çıkacağını düşünmezsiniz. Çünkü şeffaf plaklar takılıp çıkarılabilen aparatlardır. Bütün bu konforu değerlendirdiğinizde şeffaf diş teli fiyatlarınının normal diş teli fiyatlarından biraz daha pahalı olmasına değer diyebilirsiniz. Yalnız şeffaf plak tedavisi her vakada kullanılamaz. Örneğin gömülü diş çıkarma vakalarında, dişsel bozukluğun yanında iskeletsel bozukluğunda var olduğu vakalarda ve ortodontik amaçlı diş çekimi gerektiren vakalarda şeffaf plak tedavisi uygulanamaz.
  Şeffaf plak tedavisi için dişlerinizden ölçü alınır ve alınan ölçüler labratuvara gönderilir. Şeffaf diş teli tedavisi için şeffaf plaklar üreten değişik ticari isimleri olan firmalar vardır. Bunlar;
  • İnvisalign sistem
  • Asoaligner
  • Cleanaligner
  • Digiorto
  Saydığımız bu firmalardan invisalign sistemin şeffaf plak üretiminde uyguladığı yöntem diğer üçünden farklı olup diğer üçüde aynı yöntemi kullanmaktadır.
 İnvisalign sistem; hastadan alınan ölçüleri bilgisayar ortamına aktarınr ve set-up ismi verilen dişlerin model üzerinde düzeltilerek her düzeltmeden sonraki şeffaf plak üretimini tamamen bilgisayar ortamında yapar.
  Diğer sistemler ise her ölçüden 3 adet şeffaf plak üretir. Hasta o üç plağı sırasıyla kullandığında  dişleri bir miktar düzelir. Ve 3 plağın kullanımından sonra yeni bir ölçü daha alınarak 3 plak daha üretilir. Bütün dişler istenilen düzeyde düzelene kadar bu işleme devam edilir.

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.