Sağlıklı gülüşlerin sağlanması Alpdent ile mümkün. Alanında uzman ekibimiz ile sizlerin sağlıklı bir yıl geçirmenize destek olmaktayız. Süreç içerisinde gerekli müdahale adımlarının planlanması ile istediğiniz ağız yapısına kavuşmaktasınız. Gerekli bilgilendirmelerine sağlamak adına bireysel görüşmeler kurmaktayız.
Yazımızda en çok sorulan ve süreci ifade edecek olan noktalara değineceğiz; diş teli kullanımında 2024 düzenlemeleri nasıl ilerlemektedir?, Diş teli tedavisine başvurmalı mıyım?, diş teli nedir? Acıtır mı? gibi sorular süreç içerisinde karşımıza çıkmakta ve düzenlenmektedir. Alanında uzman ekibimiz bu soruları bireysel çözümlemeler ile vermektedir.
Diş teli tedavisinde dişlerin uygun konumlarına doğru ilerlemesine yardımcı olan braketler kullanılmaktadır. Braketler metal, şeffaf ve lingual olarak ilerlemektedir. Her braket türü kendi içinde avantajları ve dezavantajları barındırmaktadır. Braket türlerini detaylı inceleyelim.
Braket kullanımı bireyin tercihleri ve beklentilerine göre şekillenmektedir. Dişlerin üzerine yapıştırılan kaliteli ve paslanmaz braketler dişlerinize sağlıklı gülüşleri verecektir. Metal braketler sürtünmesi azdır ve daha hızlı tedavi seçenekleri de sunmaktadır. Diş teli fiyatları bağlamında ele alındığında diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri metal braketlerde daha uygundur.
Şeffaf diş teli metal tellerin görünümüne çözüm getirmek amacıyla geliştirilmiştir. Diş teli fiyatları 2024 bağlamında ele alındığında maliyeti daha yüksek olmaktadır. Zamanla daha fazla tercihi artmış olmaktadır. Özellikle yetişkinler metal yerine şeffaf telleri daha fazla tercih etme eğilimindedir. Bu durumda gerekli düzenlemelerin sağlanması ile süreç ilerletilmektedir.
Damon braket kullanımı son dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Kendinden kapaklı teller olarak ifade etmektedir. Elastik veya metal bağ kullanılmamaktadır. Diş teli fiyatları bağlamında yüksek maliyetliler arasındadır.
Lingual braket kullanımı bireylerin özellikle yetişkinlerin son dönemde en çok dikkatini çeken türdür. Estetik anlamda en istenen çözüme yakın olduğundan ötürü tercihi fazla olsa da tüm artı ve eksilerinin muayene sonuçları ile değerlendirilerek öğrenilmesi gerekmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine göre yüksek maliyete sahiptir.
Alpdent olarak sizlere uygun ödeme planları çıkararak sürecinizi yönetmenizde katkı vermekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.