2024 yılı diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok etmenden şekillenerek revize edilmektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli destek sürecini sunmaktayız. Diş teli uygulanacak çene sayısı, doktorun uzmanlığı ve ürünlerin yapısı da 2024 fiyatları üzerinde etkili olacaktır. Ayrıntılı bilgi akışı için devam edelim:
Ağız ve diş sağlığında bireyler pek çok soru işareti yaşamaktadır. Dişlerim neden kanıyor? , diş teli ne zaman kullanmalıyım? gibi soru işaretleri yaşayan bireyler için ayrıntılı bilgilendirmenin yapılması gerekmektedir.
Bireylerin sağlıklı ağız ve diş sağlığını kurması adına gerekli adımların analiz edilmesi gerekir. Ağızdaki yaralar, diş eti hastalıkları, kanamalar ve çürükler gibi pek çok durum analizi ile süreç bütünsel olarak ele alınmalıdır.
Ağız ve diş sağlığı bireyin sosyal ve biyolojik gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Kişinin kendini rahatsız hissederek tedavi sürecine başvurmak istediği her anda süreç başlatılmalıdır.
Bu noktada yetişkin veya çocuk ayrımı yapılmamalıdır. Bireyler sürece başvurarak gerekli desteği almalıdır. Çocuklarınızı da düzenli aralıklar ile diş doktoru kontrollerine götürmelisiniz.
Metal diş teli ilk çıkan tellerdendir. Bu ürünlerin ilk çıkmasının yanında tercihinin de yüksek olması gözlemlenmektedir. Yetişkin bireylerce tercihi şeffafların çıkması ile düşmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine göre diğer türlere göre daha düşüktür.
Şeffaf diş teli fiyatları 2024 diş teli düzenlemeleri dikkate alınarak yapılmaktadır. Süreç içerisinde tercihi artmış, yetişkinlerin kullanımına daha çok yaklaşmıştır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere bu hizmeti sunmaktayız.
Lingual türler direkt gözlenmemekte ve estetik anlamda bireylere pek çok avantaj kazandırmaktadır. Bu durumda yetişkinlerin tercih alanına daha çok dahil olmaktadır. Süreç içerisinde de fiyatları daha artış göstermiştir. Artı ve eksilerinin değerlendirilerek kullanımının sağlanması gerekir. Estetik anlamda katkı verdiklerinin yanında dişlerin iç kısmına yerleştirilmelerinden dolayı yaralanmalara da neden olabilmektedirler.
İstanbul'da yer alan kliniğimiz Alpdent olarak bireysel tercihlerinize saygı göstermekte ve süreci bu şekilde planlamanıza katkı sağlamaktayız.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.