Görüntü
2024 Yılında Diş Teli Tedavisi

Diş teli, bireylerin sağlıklı bir ağız sağlığına kavuşması için gerekli olan bir tedavi sürecidir. Diş teli bakım süreçleri bireylerin ihtiyaç ve isteklerine göre şekillenmektedir.  Ağız sağlığında diştelinin önemi günümüzde çok dikkat çekilen alanlar arasında yer lamaktadır. Diş teli tedavisi günümüzde en çok tercih edilen tedavi türleri arasında yer almaktadır. Bunun nedenleri incelendiğinde kalıcı çözümleri ve sistematik olarak ilerleyen tedavi planlaması aklımıza gelmektedir. Diş teli tedavisinde bireylerin bireysel olarak incelenmesi, gerekli bakım süreçlerinin ele alınarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Diş teli bakım süreçleri alanında uzman ortodontistler tarafından şekillenmektedir. Bireylerin tedavi süreçlerindeki akışların incelenmesi uzmanların görevleri arasında yer almaktadır. Pek çok birey tedavi süreçlerindeki sistematikliği ve düzeni görerek sürece yönelik güven kazanır. Bu sebepten ötürü alanında uzman bir ortodontist ile birlikte işlemlerinizi ilerletmeniz oldukça kıymetli olmaktadır. Uzman ortodontistler sizlere gerekli muayene akışlarını sunacaktır. Gerekli bilgilendirme akışları içerisinde diş teli nedir? diş teli türleri nasıl belirlenmelidir? diş teli fiyatları nasıl ele alınır? gibi durumlar incelenmektedir. Ayrıntılar için okumaya devam edebilirsiniz.

 

 

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

Diş teli tedavisinde amaç sağlıklı bir ağız yapısını oluşturmaktır. Bu sistemi kurmak hem estetik görünüm anlamında hem de sağlıklı vücut gelişimi için oldukça önemlidir. Bireyin sağlıklı bir ağız yapısına sahip olması vücudunun diğer alanlarını (sindirim gibi) da etkilemektedir. İyice öğütülmüş besinlerin yutulması mideyi rahatlatır. Aynı zamanda dişlerin kendilerine ait olan konumlara doğru hareket etmesi dişlerin arasında besin birikmelerinin önüne geçer, çürüklerin oluşumunu azaltır ve steril bir ağız yapısının oluşmasına katkı sağlar.

Diş teli kullanımı estetik açıdan bireylere özgüven vermektedir. Hangi tür diş teli kullandığınız da diş teli fiyatları açısından oldukça önemlidir. Diş teli fiyatları diş teli türüne göre değişim göstermektedir. Metal, şeffaf veya lingual türlerin değişimi diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine göre şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri bireylerin bakım süreçleri, seçtiği braket türleri ile değişim göstermektedir. Gerekli bilgilendirmeler uzmanlarımız tarafından sizlere sunulmaktadır.




 

Share:

Braket Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dt Emre Aldoğan 19-06-2020

Alpdent olarak gerekli tüm adımlarda sizlere yardımcı olmaktayız. Süreç içerisinde karşılaştığınız problemler ortodonti sürecini etkilemekte ve sürecin gidişatını bozabilmektedir. Bu nedenle sizde kay

Devamı

Diş Teli Tedavi Sürecinde Gerekli Adımlar

Dt Emre Aldoğan 05-01-2020

Diş Teli Tedavi Sürecinde Gerekli Adımlar Yazımızda tedavi sürecine başvuracak olan bireylerin aklına takılabilecek temel sorulardan başlamamız, bilgilendirme çalışmalarının yapılmasında faydalı ol

Devamı

Kliniklerde Diş Teli Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 23-10-2020

Diş teli kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Alanında uzman doktorlarımız ile sizlere sağlıklı gülüşlerin anahtarını sana Alpdent süreç içerisinde pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir.

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.