Alpdent olarak gerekli tüm adımlarda sizlere yardımcı olmaktayız. Süreç içerisinde karşılaştığınız problemler ortodonti sürecini etkilemekte ve sürecin gidişatını bozabilmektedir. Bu nedenle sizde kaygı ve korku oluşturan tüm sorularınıza cevap vermekteyiz. Bu sorular genel olarak diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri nasıldır? Braket türleri nedir? Gibi sorulardır. Bu yazımızda diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine ve braket türlerine değineceğiz.
Braketler diş teli üzerinde yer alan küçük kare yapılardır. Bu yapılar dişlerin hareketlerine yardımcı olurken uygun konumda olan dişlerin de konumlarını korumasına yardımcı olur. Braketler türlerine göre ayrılır. Bu türler kişilerin istedikleri kullanım amacına ve üretildikleri maddelere göre farklılık göstermektedirler.
Braketler bir çok türe ayrılmaktadırlar. Bu türler; metal, lingual, seramik türde olabilmektedir. İlk üretim olan metal türlerden sonra kişilerin estetik anlamdaki görünümlerini düzenlemek adına seramik türler ortaya çıkmıştır. Talebi arttıran bu türlerin pek çok avantajı bulunurken bazı bireyler metal türleri tercih edebilmektedirler. Bu türler arasındaki ayrımı düzenlemeli ve ona göre tercihte bulunmak önemlidir. Braket türleri diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine etki etmektedir. Bu fiyatların düzenlenmesi ve süreç üzerindeki uygulamalar için bağlı olduğunuz klinik ile etkileşime geçiniz.
Lingual braketler son dönemlerin en çok tercih alanına giren türlerdendir. Dişlerin arka kısımlarına konumlandırılmasından ötürü tercihi yüksek olan türlerdendir. Ancak olumlu yanlarının yanında diğer özelliklerinin de tanımlanması gereklidir. İç konumda yer almasından ötürü dile değme ve bu değen kısımlarda yara yapma durumu da mevcuttur. Bu durumun gözetilerek tercihin yapılması önemlidir. Maliyeti de dikkate alındığında diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinin yeniden revize edilmesi önemlidir.
Yetişkin bireyler günümüzde diş teli tedavisini tercih alanına almaktadır. Bu tercihte gelişen teknoloji ve imkanların olması önemlidir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde değişmelerin olması ortodonti sürecine etki etse bile uygun ödeme imkanları ile süreç istenen düzenlemelerce ilerletilmelidir.
Alpdent olarak sizlere braket türleri nedir ve fiyatların belirlenmesine etki eden etmenleri ifade etmeye özen gösterdik. Diğer soru ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.