Günümüzde pek çok kişi dişlerinin görünümünden memnun değildir. Bu nedenle kişilerin yaşam doyumunda azalma meydana gelmektedir. Daha düzenli diş görünümü ve ağız sağlığı için önerilen tedavilerden biri diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisinde kullanılacak olan tedavi materyali diş telidir. Diş teli, dişleri düzeltmek ve hizalamak için kullanılan ortodontik bir aparattır. Diş teli genellikle düzensiz dişlerin düzeltilmesi, diş aralıklarının kapatılması veya çene yapısının düzeltilmesi gibi amaçlarla kullanılır. Diş teli fiyatları da diş teli tedavisi için önemli bir noktayı temsil etmektedir. Diş teli fiyatları pek çok etmen ile şekillenmektedir. Diş telinin türü ve bakımı diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri için çok önemlidir.
Diş telleri, küçük braketlerin dişlere yapıştırılması ve tellerin bu braketler aracılığıyla geçirilmesiyle oluşturulan bir sistemdir. Ayrıca, bazı durumlarda diş tellerine ek olarak tel teller, lastik halkalar veya diğer yardımcı aparatlar da kullanılabilir. Diş telleri, belirli bir süre boyunca takıldıktan sonra düzeltme işlemini tamamlar ve sonuç olarak daha düzgün ve sağlıklı dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. Peki diş telleri nasıl takılır? Diş teli, bir diş hekiminin veya ortodontistin ofisinde profesyonelce takılır. İşlem genellikle aşağıdaki adımları içerir: İlk olarak, diş hekimi veya ortodontist, dişlerinizi ve çene yapınızı değerlendirmek için bir muayene yapar. Röntgenler, diş izlenimleri ve diğer gerekli testler kullanılabilir. Bu, mevcut durumu değerlendirmek ve uygun tedavi planını oluşturmak için önemlidir. Uygun tedavi programları diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine etki etmektedir. Diş teli fiyatları düzenlemeleri için önemli noktaların değerlendirilmesi terapi planlaması için önemlidir.
Diş teli tedavisinin bir parçası olarak, dişlerinizin temizlenmesi ve bazen de çürük veya diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi gerekebilir. Dişlerin yüzeyi özel bir etkileşim çözeltisi ile temizlenebilir ve braketlerin yapışacağı uygun bir yüzey oluşturulabilir. Daha sonra, küçük metal veya seramik braketler, dişlerin ön yüzeylerine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılır. Braketler, dişlerin üzerinde küçük bir alana oturacak şekilde yerleştirilir ve yapıştırıcı bir ışık kaynağıyla sertleştirilir. Braketlere bağlanan esnek teller, tel telleri veya diğer uygun teller kullanılarak dişlerin arasından geçirilir. Bu teller, dişlerin hizalanmasını ve düzeltilmesini sağlayacak şekilde şekillendirilir.Bazı durumlarda, lastik halkalar, tel teller veya diğer aksesuarlar, diş teli tedavisine ek olarak kullanılabilir. Bunlar, tedavi sürecini desteklemek ve hizalamayı sağlamlaştırmak için kullanılır. Diş teli takıldıktan sonra, düzenli kontroller yapmanız gerekecektir. Bu kontrollerde, teller ayarlanabilir ve gerektiğinde değiştirilebilir. Diş hekiminiz, tedavinin ilerlemesini izler ve uygun ayarlamaları yaparak hedeflere ulaşmanıza yardımcı olur. Diş teli takma işlemi profesyonel bir sağlık uzmanı tarafından yapılmalıdır. Diş hekiminiz, size daha ayrıntılı bilgi vererek süreci daha iyi anlatabilir ve tedaviye başlamadan önce olası sorularınızı yanıtlayabilir.
Diş Teli Kullanımı Tel tedavisi en çok tercih edilen müdahale yöntemleri arasında yer almaktadır. Tedavi aşamalarında gerekli adımlar ilerletilerek süreç sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bu alan ç
Ağız sağlığımız günümüzde kişilerce yaşamımızda gerek biyolojik olarak gerek sosyal hayatımızda oldukça büyük bir öneme sahip olduğu kabul edilmektedir. Bu konuda her ihtiyaç sahibi kişi en doğal ve r
Ortodonti tedavisi bireylerin günümüzde sıklıkla başvurduğu ağız ve diş sağlığına destek veren bir tedavi yöntemidir. Bireylerin ağız ve diş sağlığı süreçlerinde bireylerin destek vermesi gereken önem
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.