Görüntü
Alpdent ile Ortodonti Tedavisi Süreci


Ortodonti tedavisi bireysel etmenlerce şekillenen, dişlerdeki konumlanma problemlerine çözüm arayan etkili bir tedavidir. Süreç içerisinde bireyler pek çok durum değerlendirmeleri yaparak tedaviye daha da yaklaşmakta, kendilerini daha rahat hissetmektedirler. 

Ortodonti, diş ve çenede genetik ve dış faktörler nedenleri ile meydana gelebilecek olan yamuk, ayrık, çapraşık veya üst üste gelmiş diş yapısını düzenler. Diş teli fiyatları da kişisel etmenlerce şekillenerek düzenlenmektedir. Diş teli fiyatları düzenlenirken kullanılan malzeme içeriği, diş telinin takılacağı süre ve doktorun deneyimi olmaktadır.

Diş Teli Fiyatları Belirleme

Diş teli fiyatları belirlenirken pek çok etmen iç içe girmektedir. Bu değerlendirmeler sürecinde ek müdahale yöntemlerinin de değerlendirilmesi süreç için oldukça önemlidir. Yapılacak her müdahale maliyetin değişmesine neden olurken diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olmaktadır.

Ortodonti Süreci Aşamaları Nasıl İlerler?

Diş teli kullanımında ilk olarak doktor muayenesinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Muayene aşamalarında dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Bireysel müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi gereklidir. Bu noktada ayrıntılı olarak ağız yapısının incelenmesi ve bulguların ayrıntılı bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Üzeri kapatılan, atlatılan her durum daha sonradan ortaya çıkabilmekte ve büyük sorunlara da yol açabilmektedir. 

Muayene bulgularından sonra yapılacak müdahale hizmetleri belirlenmekte, ek sorunlar var ise üzerinde değerlendirilerek çözümlenmektedir. Bu adımda alpdent ile braket türleri  değerlendirilmektedir. Bireysel etmenler, ihtiyaç ve beklentiler değerlendirilerek sizlere uygun olan braket türlerinizi seçebilmektesiniz.  Alpdent ile diş teli tedavi süreci sizlere pek çok avantaj kazandırmaktadır. Süreciniz doktorunuz ile beraber tüm adımlara dikkat ederek ilerlemektedir.  

Diş Teli Temizleme

Diş teli temizliği süreç için oldukça önemlidir. Temizlenme etmeninin olmadığı veya aksatıldığı noktalarda ek sorunlar da meydana gelebilmektedir. Diş teli temizliğinde gargaralar, diş ipleri ve diş macunlarının kalitesinin yanında fırçalama biçimleri de ön plana çıkmaktadır. Sağlıklı ağız bakımı konusuna dikkat edilerek süreç değerlendirmesi üzerinde durulmaktadır. 

Temizleme adımlarının etkili bir şekilde sürdürülmesi ile oluşabilecek sorunların meydana gelme durumu en aza indirilmektedir. 

Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere hizmet sunmaktayız.


Share:

Alt Dişlere Tel Sonra Mı Takılıyor?

Dt Emre Aldoğan 19-03-2021

Diş teli tedavisinde gerekli işlem adımlarının sağlanması ile sağlıklı süreç ilerlemesi sağlanmaktadır. Bu konuda düzenleme yapılarak gerekli işlem adımların adım adım planlanması önem taşımaktadır. A

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Rutin Kontrollerin Önemi

Dt Emre Aldoğan 18-10-2023

Diş teli, dişlerin kendilerine ait olan konumlarına doğru hareket etmesine yardımcı olan önemli bileşenler arasında yer alır. Diş teli tedavisi ile bireylerin bakım süreçleri düzenli bir şekilde sağla

Devamı

Diş Teli Fiyatları ve Hesaplama

Dt Emre Aldoğan 13-06-2024

Diş teli bakım süreçleri başta bireysel faktörler olmak üzere pek çok açıdan ele alınarak incelenmektedir. Bireylerin gelişim süreçlerinde ele alınan faktörler tedavi sürecinin akışını değiştirmektedi

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.