Görüntü
Braket Bakımı ve Temizliği

Ağız ve diş sağlığını iyileştirmek, var olan yapıyı koruyabilmek için diş teli tedavisini tercih etmeniz günümüzde çokça yaygındır. Ancak diş teli tedavi sürecinde bilinmesi gereken önemli durumlar mevcuttur. Temizlik, beslenme ve bakım süreçlerinde dikkat edilecek noktalar diş teli tedavisinin daha sistemli bir şekilde ilerlemesine destek vermektedir. 2025 yılında diş teli tedavisi ile ilgili düzenlemelere bakıldığında da benzer durumlar dikkat çekmektedir. Diş teli türlerine göre gerekli bakım süreçleri ilerletilmektedir. Bu bakım süreçlerinde ele alınacak durumlar daha sağlıklı bir ağız yapısının oluşmasına destek sunmaktadır. Diş teli fiyatları da diş teli türlerinden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları üzerinde yapılan değerlendirme süreçlerinde diş telinin türü oldukça önemlidir. Şeffaf türler metallere göre diş teli fiyatları açısından farklılıklar içermektedir. Bakım süreçleri ve diş teli türleri hakkında detaylar için okumaya devam ediniz:

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Çoğu birey diş teli kullanmanın sağlıklı bir ağız yapısını oluşturmak için önemli olduğunu düşünür ve temizlik süreçlerini ihmal edebilir. Ancak temizlik süreçleri bu durumda en önemli noktayı oluşturmaktadır. Diş teli kullanıldığında dişleri fırçalamak çok önemlidir. Çünkü besin birikmeleri braket yapılarına zarar verebilmektedir. Dişlerde çürümeler, lekeler, ağızda kokuların olmaması ve sağlıklı bir braket yapısının oluşturulabilmesi için yemekten sonra temizliğin sağlanması gerekmektedir. Dişlerin önünde veya arkasında yer alan braket türüne göre temizleme işlemindeki zorluk da değişebilmektedir. Diş teli temizliği için özel olarak üretilmiş materyalleri tercih ederek temizliğinizi titiz bir şekilde sürdürebilirsiniz. Özel diş fırçaları, tabletler, gargara, diş ipleri dişlerin temizliğini kolaylaştıran bir bakım hizmetini sizlere sunmaktadır. 

Sağlıklı bir ağız yapısının oluşturulması tedavi sürecinin de olumlu bir şekilde ilerlemesine destek olmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yıl düzenlemelerinde tedavi süreci içerisinde ele alınan faktörler etkili olmaktadır.

Diş Teli Bakım Süreçleri ve Fiyatları

Diş teli fiyatları 2025 yılında yapılan düzenlemelere göre bazı faktörler çerçevesinde ele alınmaktadır. Örneğin bireyin getirdiği problem durumu en önemli faktörü oluşturmaktadır. Tek veya çift çene tedavisinin yapılıyor olması, bireyin dişlerindeki çapraşıklık durumu, braket seçimi gibi durumlar büyük öneme sahiptir. Ayrıntılı bilgiler ve kişiye özel olarak oluşturulan planlar için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teline Merhaba

Dt Emre Aldoğan 28-07-2019

Gülümsemek bize yeni dünyaların kapılarını açabiliyor. Gerek mesleki gerek sosyal yaşam içerisinde gelişim ve ilerleme göstermek etkili iletişim düzeyinden etkilenmektedir.Bu durumu düzeltmek adına çe

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Ücretler Nasıl Belirlenir?

Dt Emre Aldoğan 27-09-2021

Diş teli tedavilerinde bireyler pek çok adımı birlikte ele almaktadırlar. Bu adımların başında da fiyatlar yer almaktadır. Diş teli fiyatları pek çok adım içerisinde değerlendirilmektedir. Diş teli te

Devamı

Diş Teli Tedavisini Sürdürme

Dt Emre Aldoğan 13-06-2021

Diş teli tedavisi bireylerin süreç içerisinde diş konumlarını düzenlemek için yürüttükleri bir tedavidir. Bu tedavi içerisinde bireyler sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak için gerekli adımları atmak

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.