Alanında uzman kadrosu ile sizlere hizmet sunan Alpdent olarak ekibimiz ile bireylere özgü tedavi türlerini sunmaktayız. Diş teli tedavisi her bireye özgü hazırlanan bir sistemdir. Bu noktada bireyin etkin bir şekilde tanınması ve sürecinin planlanması gerekmektedir. Bireye özgü diş teli fiyatları 2025 düzenlemesi sağlanarak süreç yönetimi, ödeme planlaması sağlanmaktadır.
Diş teli fiyatları 2025 düzenlemleri diyince akla ilk gelen soru braket türü diş teli fiyatları 2025 düzenlemlerine etki eder mi sorusu olmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde braket türleri büyük bir öneme sahiptir.
Braket dişlerin uygun konumlara hareketlerini sağlayan yapılardır. Yavaş yavaş uygun konumlara doğru ilerleme sağlayan braketler ile sağlıklı gülüşlerinize kavuşmaktasınız. Diş teli canımı acıtır mı diye düşünen bireylerimiz için de ilk olarak belirtilmesi gereken durum yeni yapıların ağza uyum sürecinde biraz zorlanma çıkarabileceğidir. Kısa sürede alışma sağlandığında süreç sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ilerleme de gösterecektir. Gerekli süreç adımlarını Alpdent olarak sizlerle ilerlemekteyiz.
Ağız ve diş sağlığını korumada diş teli türü yanı sıra kullanılan besinler ve müdahaleler de önemlidir. Alanında uzman doktorlarımız size gerekli bilgilendirmeler sağlamaktadır. Öncelikle ilk alışma süreçlerinizde dişlerinizin yapılarına zarar vermemek adına yumuşak besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Dişlerinizin yapılarının ilk başta hassas olması ve acıma olması da doğaldır.
Bir diğer adım sert besinlerin tüketiminin azalmasının yanı sıra yapışkan besinlerin tüketiminin azalmasıdır. Bu durumları sadece tedavi içerisinde değil her durumda yapmanız önerilmektedir. Dişlerin, braketlerin temizlenmesi süreç için en büyük adımdır. Eğer temizlenme yeterince sağlıklı gerçekleşmez ise ek sorunları meydana getirebilir ve baştaki durumdan daha kompleks sorunlar da meydana gelebilir.
Yetişkinler günümüzde oldukça fazla bir şekilde diş teli tedavisine başvurmaktadır. Diş teli tedavilerinde bireyler acaba ben diş teli kullanabilir miyim? benim dişlerim düzelir mi? gibi pek çok soru
Ağız ve diş sağlığını korumak için ve var olan sorunların çözümü için diş teli tedavisi oldukça etkili olan bir yöntemdir. Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı bakım süreçlerinin yönetmeleri için old
Diş teli bakım süreçleri başta bireysel faktörler olmak üzere pek çok açıdan ele alınarak incelenmektedir. Bireylerin gelişim süreçlerinde ele alınan faktörler tedavi sürecinin akışını değiştirmektedi
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.