Görüntü
Braketlerimi Nasıl Temizlerim

Diş teli tedavi sürecinde braket temizliği büyük önem kazanmaktadır. Braketlerin temizlenmesi sürecin daha verimli ve kısa sürede olumlu değişmeler yaşamasına katkı vermektedir. Alpdent olarak bireysel müdahale planları çerçevesinde sağlıklı ağız yapısı ve diş teli bakımı konusuna önem getirmekteyiz. İlk olarak bireylerin belirli soruları düşünerek bu soruların cevaplandırmalarını doğru bir şekilde alması sürecine katkı vermektedir. Diş teli fiyatları nedir? Şeffaf diş teli nedir? İmplant nedir? Gibi sorular bu bağlamda ele alınabilmektedir.

Alpdent ile diş teli tedavi süreci adımları bireye özgü şekillenmekte ve analiz edilmektedir. Bu bağlamda ele alınan bir diğer etmen olan diş teli fiyatları da önemli olan etmenlerdendir.

Braket Nedir?

Braketler küçük kare yapılar olup telleri birbirine bağlamaya yardımcı olmaktadır. Süreç içerisinde etkili adımlar ile gelişmeye yardımcı olan en önemli etmendir. Sağlıklı ağız yapısına kavuşmak sağlıklı bir ortodonti sürecini değerlendirerek mümkün olmaktadır. Alpdent olarak sizlere bu konuda gerekli hizmeti sunmaktayız. Braket seçimine göre gözlemlenen süreç planı diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olmaktadır.

Braket Türleri Nedir?

Braket türleri bireysel etmenlere ve ihtiyaçlara göre şekillenme göstermektedir. Metal türde olan braketler zamanla gelişme göstermiş ve şeffaf türlerin oluşumuna destek vermiştir. Süreç ele alınarak düşünüldüğünde ilk olarak metal türde braketler üretilmiş ancak estetik unsurların ön plana daha çok çıkması ile şeffaf türler kullanılmaya başlanmıştır. Tüm türlerin birbirine göre avantajları ve dezavantajları olabilmektedir. Bireylerin türleri tanıması ve ihtiyaç beklenti analizi ile doktorunun onayını da alarak seçim yapması beklenmektedir.

Lingual Braketler Nedir?

Dişlerin arka kısımlarına eklenen tellerdir. Ön yüzeyinde bulunmayan braketler arka kısımda yer almaktadır. Bu durumda estetik anlamda büyük avantaja sahip olunmaktadır. Yetişkinlerin başvurusunun yüksek olduğu bu tür braketlerin en büyük dezavantajı arka tarafta yer edinen braketlerin dile değdikçe yaralanmalara neden olabilmesidir. Bu durumun dikkate alınması önem arz etmektedir.

Braket Temizliği Nasıl Yapılır?

Braketlerin özel malzemeler kullanılarak temizlenmesi önemlidir. Hassas yapılarının sağlıklı bir şekilde ele alınması için diş ipleri, gargaralar ve doktorunuzun önerdiği fırçalar yardımı ile süreçte temizlik işlemlerinin yapılması sağlanmaktadır. Dişlerin fırçalanması önemlidir. Braketlerin kenar kısımlarında besin birikmesi mevcuttur. Alt kısımda çürüme olmaksızın kenarların temizlenmesi leke oluşumlarına karşı gelinmesinde önemli etki sahibidir.

Diş teli fiyatları süreç içerisinde değerlendirilmektedir. Bireysel muayeneler içerisinde her problem durumu ele alınarak süreç izlenmektedir. Diş teli fiyatları da bu bireysel muayene süreçlerine göre değerlendirilmektedir.


Share:

Diş Teli Tedavisine Başlamadan Önce Neleri Bilmeliyiz?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Sağlığın her alanında olduğu gibi diş yapısı ve tedavisi de kişiye özeldir. Her insanın ağız, çene ve diş yapısı farklı olduğu gibi ortodonti uygulamaları da kişiye ve ihtiyaca göre şekillenir. Diş te

Devamı

Diş Sağlığında Tel Bakımı

Dt Emre Aldoğan 16-11-2024

Sağlıklı ağız yapısına sahip olmak tüm bireylerin istediği bir durumdur. Bu amaç doğrultusunda pek çok tedavi ve müdahale yöntemleri geliştirilmiştir. Diş teli tedavisi de sağlıklı bir ağız yapısının

Devamı

Ortodontide retainer tedavisinin önemi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti yunanca kökenli bir kelime olup "düzgün diş" anlamına gelir. Ortodonti tedavisi ise dişlerdeki konum bozukluğunu dişlere takılan teller aracılığı ile belirli bir süre içerisinde düzelterek d

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.