Görüntü
Diş Sağlığında Altın Anahtarlar

Ağız ve diş sağlığı bireylerin yaşamlarında oldukça önemli bir noktada yer almaktadır. Dişlerin ve ağız yapısının düzenli aralıklar ile incelenmesi ve gerekli müdahalelerin varsa yapılması gerekmektedir. Alanında uzman kadrosu ile Alpdent sizlerin işlemlerinize destek sağlamaktadır. 

Diş temizliğim yeterli mi diye düşünen bireyler için önemli noktalar rehberi hazırladık. Genel hatları ile incelmeye başlayalım;

- Temizlikte Dikkat Edilecekler

Diş teli için en önemli nokta temizliktir. Diş temizliğinin düzenli aralıklarla yapılması, uygun aletlerin kullanılması ve dikkat edilmesi gerekmektedir. Temizlik sürecinde bazı dönemler doktorunuza başvurarak onun muayeneleri ile ilerleme sağlamanız gerekmektedir. Alpdent ile sağlıklı gülüşler bu düzen ile mümkündür.

Alanında uzman doktorunuz sizlere hangi ürünlerin hangi sıklıkla ve ne ile kullanılacağını belirtmektedir.

-Beslenme

Diş ve ağız sağlığında beslenmek oldukça önemlidir. Beslenme dişlere ve ağız yapılarınıza gerekli mineral ve vitamini sunmakta, ağız içi dengenin kurulmasına destek vermektedir. 

  • Çok yapışkanlı
  • Çok sert
  • Çok soğuk/sıcak besinlerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle diş teli tedavisinde önemi daha da artan bu durum ile ağız yapınıza zarar vermeniz de önlenmiş olunmaktadır. Gerekli ilgi ve desteğin sağlanması gereklidir.

-Çürümelerin Önüne Geçin

Ağız içerisinde gözlenen küçük diş çürükleri bazen ertelenmektedir. Bu ertelenmelere bakıldığında zamanla daha kompleks sorunların ortaya çıktığını görebilirsiniz. Önemli olan erken müdahale ile bu çürüklerin önüne geçmektir. 

Çürümeler zamanla ağız içine mikrop yaymakta ve ağız kokuları başta olmak üzere pek çok soruna da neden olabilmektedirler.

-Çapraşıklıklara Çözüm

Ağız içinde dişlerin uygun konumda yer almaması sonucunda sadece estetik sorunlar ortaya çıkmamaktadır. Estetik görünüme ek olarak biyolojik olarak da sorunların oluşumunu gözlemek mümkündür. Sağlıklı olmayan çene konumlanmaları beslenme sürecine de etki ederek besinlerin iyi öğütülememesine neden olabilmektedir.

Ek olarak çapraşık diş aralarının etkin temizlenememesi oralarda besin birikmelerine neden olabilmektedir. Bu durumda da çürümler gözlemlenebilmektedir.

Diş Teli Ne Zaman Tercih Edilmelidir?

Diş teli tedavisi bireysel ihtiyaçlar ve doktor onayı ile yapılmaktadır. Çapraşık diş konumlanmalarına destek olan diş teli tedavisi ile bireyler istedikleri gülümsemeye sahip olacaklardır. 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli braketler aracılığı ile dişlere takılmaktadır. Braket türleri lingual, şeffaf ve metal olarak ayrılmaktadır. Bu türler arası farklılıklar bireylerin isteklerine göre tercih edilmektedir. Tellerin konumlanmasının ardından düzenli bakım da yapılarak süreç ilerletilmektedir.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Düzenlenmektedir?

Diş teli fiyatları, tek faktörle ele alınamamaktadır. Diş teli fiyatları hesaplanması ve sizlere uygun diş teli fiyatları ortaya konulmasında Alpdent olarak sizlere destek vermekteyiz. Diş teli fiyatları üzerinde kararlaştırılan fiyatlar sizlere özgü ödeme koşulları ile revize edilmektedir. 

Alpdent olarak diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri ile sizlere gerekli desteği sunmaktayız. 


Share:

Braket Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dt Emre Aldoğan 19-06-2020

Alpdent olarak gerekli tüm adımlarda sizlere yardımcı olmaktayız. Süreç içerisinde karşılaştığınız problemler ortodonti sürecini etkilemekte ve sürecin gidişatını bozabilmektedir. Bu nedenle sizde kay

Devamı

Tek Çene Tedavisi Nedir?

Dt Emre Aldoğan 14-02-2021

Tek çene tedavisi bazı bireylerin süreç içerisinde tercih edebileceği durumdur. Her birey için uygun olmamakla beraber incelikle değerlendirilmesi gerekmektedir. Doktor muayene süreçleri ile çözüme ka

Devamı

Şeffaf Diş Teli ve Tedavi Sürecine Etkileri

Dt Emre Aldoğan 01-03-2021

Ortodonti tedavisinde bireyler pek çok soru işareti ile karşı karşıya kalabilirler. Bunlardan bir tanesi de hangi braket türünü seçmeliyim? sorusu olmaktadır. Günümüzde pek çok braket türü geliştirilm

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.