Görüntü
Diş Teli Değerlendirmeleri ve Düzenlemeler

Diş teli; ortodonti tedavisi olarak bilinen, bireylerin ağız ve diş sağlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesine yardımcı olmayı hedefleyen bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Bu tedavi sürecinde ele alınması gereken, bilinmesi gereken durumlar mevcuttur. Bu durumların bilinmesi tedavi sürecini olumlu şekilde etkilemektedir. Diş teli tedavisi bireysel müdahalelerle ilerletir. Bireye özgü yapılan uygulamalar kişinin sağlıklı bir süreç geçirmesine adım adım istediği sonuca doğru ilerlemesine yardımcı olur. Bu durumun netleşmesi ve doğru bilginin alınması için öncelikle muayene sürecinin başlatılması gerekir. Bireyin getirdiği problem durumu, uygulanacak tedavi yöntemi, varsa ek sorunlar diş teli fiyatlarıkonusunu belirlemektedir. Diş teli fiyatları pek çok süreçten etkilense de bireyin muayene sonuçlarına göre oluşacak tedavi programından şekillenmektedir. Ayrıntılı bilgiler ve diş teli tedavisi hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Nedir?

Diş teli, dişlerin istenen konumda bulunması için uygulanan, estetik bir görünümün yanında sağlıklı bir ağız sağlığı da sunan, diş yapısına zarar vermeyen aksine koruyan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinde braket adı verilen yapılar kullanılır. Braketler dişlerin üzerinde ya da arkasında yer alarak dişleri kendine ait uygun alanlara doğru hareket ettirir. Braketler çok çeşitli olabilir. Metal, şeffaf, lingual veya damon tipli braketler amacı aynı olsa da biçim bakımından farklıdır. Braketlerin bu farklılığı diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. 

Metal teller ilk çıkan tellerdir. Görünüm olarak en belirgin tellerin olmasından dolayı zaman içerisinde özellikle yetişkin bireyler daha az görünen şeffaf tellere yönelmiştir. Ancak bazı bireyler halen metal kullanılabilir ve istediği sonucu bu teller vasıtasıyla alabilir. Diş teli bakım süreçleri türlerine göre değişiklik gösterir. Ancak hepsinin ortak noktası bakım ve temizliktir. Bireylerin ağız sağlığını koruması için düzenli braket temizlenin yapması, bunun için özel aletleri kullanması, muayenelere gitmesi ve varsa ek sorunları çözümlemesi gerekir.

diş, dudak, dişler, yakın çekim içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Diş Teli Fiyat Düzenlemeleri

Diş teli bakım sürecinde bireylerin bilmesini istediğimiz durumlar mevcuttur. Bu durumların incelenmesi ve bilinmesi tedavi süreçleri için çok önemlidir. Diş teli tedavisinde ek olarak diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri de üzerinde durulması gereken bir durum olmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde uygulanacak klinik, tedavi sürecinde ele alınacak durumların incelenmesi, varsa ek sorunlar ve diş teli türü önemli bir noktayı oluşturur. Kliniğimize gelerek ücretsiz bir şekilde muayene olabilirsiniz.


Share:

Diş Teli Bakımı 2025 Yılı Düzenlemeleri

Dt Emre Aldoğan 01-12-2024

Ağız ve diş sağlığı uygulamalarında diş teli tedavisi günümüzde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Ağız ve diş sağlığına verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış da farklı

Devamı

Diş Sağlığında Alpdent

Dt Emre Aldoğan 29-09-2020

Ortodonti tedavisi bireysel süreçlerle ilerleyen, dişlerin uygun konumlarına yavaş hareketler ile gelmelerine yardımcı olan bir tedavi sürecidir. Ağız ve diş sağlığı için ortodonti tedavisi büyük önem

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Başarı Kriterleri

Dt Emre Aldoğan 30-08-2019

Kişilerin tedavi süreci hakkında bilmesi özellikle “doğru” bilmesi gereken pek çok adım mevcuttur. Ancak çoğu bilgilerinde hatalar gözlenmektedir. Kimisi etkili bir yöntem olmadığı hakkında düşünceler

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.