Görüntü
Lastik Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavi sürecinde hastaların merak ettiği pek çok soru mevcuttur. Diş telleri acıtır mı? Diş teli nasıl takılır? Metal tel kullanmak zorunda mıyım? Renkli tel nedir? gibi sorular bunların arasında yer almaktadır. Çoğu birey süreç hakkında belirsiz bilgiler sahibi olmaktadır. Bu durumda ayrıntılı bilgilerin sağlanması gerekir. Süreç hakkında ayrıntılı bilgilerin alınması ile bireylerin sürece karşı güvenilirliği de artırılmış olunmaktadır.

 

Diş Teli Tedavisi Nasıl İlerlemektedir?

Diş teli veya ortodonti tedavisi işlerin istenen ve gerekli olan konumlara hareketini sağlıklı ve adım adım sağlayan bir tedavi türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada istenen konumlara dişlerin gelerek hem estetistiksel hem de sağlık anlamında çözümler geliştirilmesi gerekilmektedir. Diş bozukluğu tedavisi yaptırmam gerekir mi?  diye düşünen kişiler için sürecin iyice ifade edilmesi gerekilmektedir. 

Diş teli tedavisinde ilk adım muayene sürecini başlatmaktır. Her tedavi bireye özgü planlamalar ile ilerleme sağladığı için bireyin sahip olduğu problem durumunun etkili bir şekilde incelenmesi gerekilir. Bu muayene bulgularında sorun tespitinin yanında varsa gerekli müdahale gerektiren etmenler de belirlenir. Örneğin diş eti kanamaları, apseler veya varsa çürükler ele alınarak sürecin yapılanması değerlendirme sürecine dahil edilir. Tüm bu durumların analizi ile diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri ele alınırken aynı zamanda tüm durum bütünsel bir şekilde de analiz edilmiş olunmaktadır.

Muayene bulguları sonucunda varsa sorunlara çözüm bulunur ve ortodonti tedavisine başvurulmuş olunur. Bu süreçte bireyin genel ağız yapısı incelenerek değerlendirme başlatılır. Hangi braket türleri ile ilerleme sağlanacağı hakkında durulmaktadır. Metal, şeffaf veya lingual türde braketler ile süreç ilerlemesi sağlanmaktadır.

 

Diş Teli Tedavisinde Lastik Kullanılır Mı?

Diş teli tedavisinde alt ve üst çene uyumunun sağlanması gerekilir. Bu uyum sürecinin kurulmasında besinlerin öğütülmesi önem taşır. Ağzın sağlıklı bir şekilde açılıp kapanmasında diş lastikleri önemli bir konuma sahiptir. Çoğu kişi düzenli kullanmamakla beraber öneminden de habersizdir. Bu sebeple üzerinde durmakta fayda vardır. Ortodontik elastiklerin kullanımı çapraşık ve yamuklukları düzeltmeye çalışırken çene uyumlarını da kolaylaştırmaktadır.

 

Diş Teli Fiyatları 2025 Düzenlemeleri

Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde pek çok adım ön plana çıkarılmaktadır. Alanında uzman diş hekimi kadrosu ve diş teli kliniklerinin konumları ve sahip olduğu araçsal donanım gibi etmenler diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde etki sahibi olmaktadır. Metal veya şeffaf tel seçiminde de diş teli fiyatları değerlendirilmektedir.


Share:

Diş Teli Tedavisini Sürdürme

Dt Emre Aldoğan 13-06-2021

Diş teli tedavisi bireylerin süreç içerisinde diş konumlarını düzenlemek için yürüttükleri bir tedavidir. Bu tedavi içerisinde bireyler sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak için gerekli adımları atmak

Devamı

Diş Teli Nedir?

Dt Emre Aldoğan 06-08-2024

Genel tanımı ile çapraşık diş, çene durumunu teşhis eden ve bu rahatsızlığı tedavi eden uzmanlık dalına ortodontidenir. Ortodonti denildiğinde akla gelen tedavi yöntemlerinden biri de diş teli tedavil

Devamı

Diş Teli Tedavisi Yara Yapar Mı?

Dt Emre Aldoğan 25-03-2021

Diş teli tedavisi pek çok noktayı bir arada barındıran bütünsel bir süreçtir. Bu süreç içerisinde bireyler pek çok noktaya dikkat ederek sürecini istenen düzeyde ilerletebilmektedir. Her durum üzerind

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.