Görüntü
Diş Teli Tedavi Süreçleri

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı bir ağız yapısını kurmaları için gerekli olan bir tedavi sürecidir. Tedavi süreçlerinde gerekli adımların atılması ile sağlıklı süreç analizleri sağlanmaktadır. Diş teli tedavi süreçleri bireysel planlar ile sağlanmaktadır.

Diş teli tedavileri bireylerin sağlıklı ağız ve diş sağlığını kazanması ve sağlaması ile ilerleme göstermektedir. Diş teli tedavileri ile bireyler istedikleri estetik gülüşü kazanabilmektedir.

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli nedir sorusuna genel bir cevap vermemiz gerekirse diş teli; ağız ve diş sağlığını korumak için gerekli olan bir tedavidir. Dişlerin uygun yerlere konumlanmasına yardımcı olmak için gerekli adımları içermektedir. Bu adımların başında braket adı verilen yapıların seçilmeisidir.

 

Braket Nedir?

Braketler diş teli tedavilerinde konumlanma problemlerine gerekli çözümleri getiren yapılardır. Bu yapılar ile diş tedavileri sağlıklı bir şekilde ilerletilmektedir. Ağız ve diş sağlığını korumak için önemli yapılardan olan braketlerin seçimi bireyler için önem taşır.  Diş teli tedavilerinde planlamalar ile tedavi süreçleri ilerletilmektedir. Bu planlamaların başında gelen braket türlerinin seçiminde; metal, şeffaf ve lingual türler kullanılmaktadır. Metal türler diş teli tedavilerinde ilk çıkan ve günümüzde de varlığını sürdüren tellerdendir. Bu tellerin yanında ek olarak üretilen şeffaf teller bulunmaktadır. Diş teli tedavilerinde şeffaf plaklar kullanımı ile özellikle yetişkin bireyler bu türü de tercih etmektedirler. Şeffaf plaklar ile yetişkin bireyler estetik sorunlarına çözümler getirerek süreçlerini ilerletmek istemektedir.

 

Diş Teli Tedavileri Nasıl Planlanır?

Diş teli tedavilerinin planlanmasında muayene süreçleri önem kazanmaktadır. Diş teli tedavi süreçlerinde muayene bulgularına ait planlamalar sağlanarak bireylerin tedavi adımlarının ilerlemesine destek olunmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri de bu bulgular ile ilerleme göstermektedir. Diş teli fiyatları 2025 fiyat aralıklarının değerlendirilmesinde bireyin getirdiği problem durumu önem taşımaktadır. Bu noktada tüm durumların analizlerinin sağlanması gerekilmektedir. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde bireyin getirdiği problem durumu kapsamlı bir şekilde ele alınmaktadır. Ek olarak ele alınan bu problem durumunun yanında diş hekiminin alanında uzmanlığı, ekonomik koşullar ve kullanılan malzeme nitelikleri önem taşımaktadır.

 

Alpdent olarak sizlere gerekli süreç yönetimlerini sunmaktayız.


Share:

Farklı Diş Teli Tercihleri Neye Göre Yapılır? - ALPDENT

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Farklı Diş Teli Tercihleri Neye Göre Yapılır? Lingual Diş Telleri Diğer standart metal tellere oranla farklı bir yapısı bulunan lingual diş telleri, aynı zamanda görünmez diş teli

Devamı

Diş Ağrım Nasıl Hafifler?

Dt Emre Aldoğan 15-08-2020

Ağız yapımızda pek çok sorunlar ile karşılaşabilmemiz mümkündür. Sosyal yaşamımızı ve gündelik hayatımızı büyük ölçüde etkileme gücü olan bu sorunların pek çok çözümü de mevcuttur. Alpdent olarak sund

Devamı

Diş Teli Tercihini Etkileyen Faktörler

Dt Emre Aldoğan 13-10-2023

Diş ve ağız sağlığını korumada önemli bir faktör olan diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Bu tedavi sürecinde bireylerin bilgi

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.