Görüntü
Diş Teli Tedavilerinde Planlamalar

Diş teli tedavi süreçlerinde planlama adımlarının sağlanması gerekli süreç akışı için önemlidir. Bireylerin hangi aşamada hangi müdahale adımları ile karşılaşacağını bilmesi sürece yönelik bütünsel bakış açısı geliştirmesine katkı vermektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli süreç akışını sunmaktayız.

Ortodonti tedavisinde nelere dikkat etmeliyim? Diş teli tedavisi duyulduğu gibi zor mu? Alanında uzman bir ortodontisti nasıl anlarım? gibi sorular diş tedavileri başlangıçlarında bireylerden fazlaca duyulmaktadır. Alanında uzman kadromuz Alpdent olarak sizlere bu sorularınıza ayrıntılı cevaplar sunmaktayız.

 

Diş Teli Tedavisinde Aşamalar

Diş teli tedavi sürecinde aşamalar adım adım ele alınırsa muayene, bulgulama, müdahale seçme, uygulama ve izleme olarak ele alınabilmektedir. Bu adımların ele alınarak değerlendirilmesi bizlere gerekli süreç akışlarını sunmaktadır. Bu akış doğrultusunda bilgilendirme sağlanarak ilerlenmektedir.

Muayene bulgularında ele alınan durumların ayrıntılı değerlendirilmesi gerekir. Muayene süreçlerinde bireylerin ağız yapısı filmler ve incelemeler ile ele alınır. Bu durumların analizi ile süreç sağlıklı ilerleme ile değerlendirilmiş olunacaktır. Erken yaşta gözlemlenen durumların analizlerinin sağlanması ile süreç daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlemiş olmaktadır. Alanında uzman ortodontistler ile gerçekleştirilen ortodonti tedavisinde istenen ağız yapısına ulaşılması için bireylerin tedavi adımlarının planlı ve güvenilir bir çerçevede ilerleme göstermesi gerekilmektedir. 

 

Diş Teli Tedavisine Ne Zaman Başlanmalıdır?

Diş teli tedavisine her yaştan birey katılım gösterebilir. İlk sorunların baş gösterdiği, fark edildiği dönem olan çocukluk döneminde sürece başlanabilir. Çocukların gelişimleri hızlı ilerleme gösterdiği için plakların kullanımı ile de hızlı bir şekilde iyileşme ilerlemektedir. Diş plakları yardımı ile de süreç ilerletilebilmektedir. Yetişkinler de günümüzde sıklıkla dişt teli tedavi süreçlerine başvurmaktadırlar. Çocuklarda tedaviye başlamadan önce yeterince dişe sahip olma durumunun değerlendirilmesi gerekilmektedir. 

 

Diş Teli Tedavilerinde Diş Çekimi Olur Mu?

Diş teli tedavi süreçlerinde diş çekimleri gözlenen bir durumdur. Diş teli tedavi süreçlerinde dişlerin kendilerine ait konumlarına doğru ilerlemesinde yer açmak için diş çekimi sağlanabilmektedir. Diş çekimi süreçlerinde ağrı ve acı hissedilmeden amaca yönelik adımlar kullanılmaktadır.


Share:

Diş Teli ile Çapraşık Dişlere Çözümler

Dt Emre Aldoğan 25-06-2021

Diş teli tedavisi ile bireylerin çapraşık dişlerine çözüm getirilmektedir. Bu çözüm süreçlerinde bireylerin üzerinde pek çok sorumluluk bulunmaktadır. Bu sorumluluklar günlük yaşamlarında ilerleme gös

Devamı

Diş Teli Kullanırken Yenilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 16-06-2021

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı dişlerine kavuşması için gereken adımları içermektedir. Bu tedavi süreçlerinde diş sağlığınız için gerekli olan tüm durumları inceleyerek süreçlerinizi yönlendire

Devamı

Diş Tellerinin Önemi

Dt Emre Aldoğan 07-02-2020

En tercih edilen müdahale yöntemlerinden birisi olan ortodontik tedavi süreci farklı bilgi karmaşalarından dolayı kişilerde kafa karışıklığına neden olabilecektir. Bu noktada tedavinin avantajlarını v

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.