Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Bireyin Sorumlulukları

Diş teli tedavisi günümüzde çokça tercih edilen bir tedavi türüdür. Bunun sebepleri incelendiğinde istenilen estetik görünüme kavuşturan ve bu süreçte diş yapısına zarar vermeden ilerleyen bir tedavi olması en büyük avantajı olmaktadır. Dişlerin istenen konumlara doğru yavaş yavaş hareketini sağlayan braket adı verilen yapılar sayesinde sağlıklı gülüşleri kazanabilirsiniz. Braketlerin türü ve çeşitliliği bu tedavi sürecini daha istenebilir hale getirmiştir. Çünkü estetik kaygılar yaşayan bireyler için yeni seçenekler de süreç içinde sunulmuştur. 

Diş teli olarak bilinen ortodonti tedavisinde hem hastalar hem de alanında uzman ortodontistlerin süreç içinde dikkat etmesi gereken durumlar mevcuttur. Bu durumlar bireylerin gerekli durumları yerine getirerek sürecini daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde sürdürmesine yardımcı olmaktadır. Diş teli tedavisinde verilen her emek sürecin istenen düzeyde ilerleme göstermesine katkı sağlamaktadır. Bu durum diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri ve diş teli fiyatları üzerindeki etmenler için okumaya devam ediniz.  

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli türleri genel olarak ele alındığında metal, şeffaf ve lingual olarak incelenebilmektedir. Bu türler bireylerin kendini rahat hissedeceği tercihi yapabilmesi için de çeşitlendirilmiştir. Bazı bireyler estetik durumu önemser ve görünmeyen telleri tercih eder bazı bireyler için ise bu durum oldukça rahattır. Diş teli fiyatları da bu açıdan farklılaşmaktadır. Metal teller diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine göre diğer türlere göre daha uygun ücretli olmaktadır. Ancak burada tercih edilen klinik, bireyin sorunları (müdahale gerektiren alanın fazlalığı), tek veya çift çene tedavisi tercihleri gibi durumlar 2025 yılında diş teli tedavisi süreçlerinin üzerinde etkili olmaktadır. 

Diş Teli Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bireyin üzerinde düşen sorumluluklara baktığımızda öncelikle ortodontistinin yönergelerine uymak önemli bir adımdır. Pek çok birey bu durumu atlayabilmektedir. Zamanında kontrollere gitmek, düzenli diş temizliği yapmak çok önemlidir. Braket temizliği yapılmadığında ek sorunlar gözlemlenebilir. Diş kaybına kadar süren pek çok durumu görebilirsiniz. Bu yüzden temizliğin yapılması ve önerilen materyallerin kullanımını sağlayarak ilerleme göstermek çok önemlidir. 

Alpdent ile diş sağlığınıza etki edecek faktörleri incelemek için iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Estetiği Neden Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 11-02-2021

Diş sağlığı ve problemleri bireylerin günlük yaşamlarında oldukça önemsedikleri noktalar olmaktadır. Sosyal çevresinde sağlıklı ve güzel gülüşler ile ön planda olmak isteyen bireyler için diş estetiği

Devamı

Diş Tellerine Çabuk Alışır Mıyım?

Dt Emre Aldoğan 11-05-2020

Diş teli tedavisi pek çok bireyce tercih edilmekte ve süreç içinde de kapsamlı ilerlemektedir. Ortodonti sürecinde yer alan tüm etmenler bireysel etmenlerce şekillenerek sizlere sunulmaktadır. Etkili

Devamı

Diş Teli Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Besinler

Dt Emre Aldoğan 04-07-2021

Kendine güvenen, çekici bir gülümseme sayesinde benlik saygısının artması, ortodontik tedavinin faydalarından en önemlileri arasında yer almaktadır. Pek çok hasta (özellikle çocuklar) diş teli taktıkl

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.