Diş teli tedavisi pek çok bireyce tercih edilmekte ve süreç içinde de kapsamlı ilerlemektedir. Ortodonti sürecinde yer alan tüm etmenler bireysel etmenlerce şekillenerek sizlere sunulmaktadır. Etkili adımlarla ilerletilen adımları ifade ederken bazı durumlara açıklık getirilmelidir; diş teli nedir sorusu il e başlayan süreçte önemli olan noktalardan biri de diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile diş teli fiyatları 2024 yılına etki eden etmenlerdir.
Alpdent olarak sizlere süreç içerisinde karşılaşacağınız tüm noktaları ifade etmekteyiz. Alanında uzman ortodontistlerimiz ile sürecin takibinde olmakta her adımınızda yanınızda olmaktayız.
- Ortodonti tedavisi konunlanma problemlerine çözüm getirmektedir. Süreçte en önemli adımların atılmasında bireyin tanınması çok önemlidir.
- Her bireye aynı tedavi adımları uygulanmamaktadır. Süreçte her bireyin getirdiği problem durumu ve onun etmenleri de farklılık göstermektedir.
- Ortodonti süreci acı verecek bir süreç değildir.
- Tel takma işlemleri uzun sürmemektedir. İşlemler kolaylıkla ilerletilmektedir.
- Diş teli fiyatları sabit değildir. Bireysel etmenlerce değişim göstermektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde pek çok etmen bir arada ele alınmaktadır. Bu etmenlerin birbirini etkilemesi diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olmaktadır.
- Her diş doktoru ortodontist değildir. Ortodontist kimdir sorusuna ise bu alanda etkin olarak çalışan deneyim sahibi kişiler olarak ifade edebiliriz.
-Tedavi sürecinde temizlik en önemli adımdır. Diş telleri mevcut iken temizleme işleminin yapılmayacağı fikri yanlıştır. Bu süreçte temizlik en önemli adımdır.
- Tedavi sürecinde diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde doktor hasta ilişkisinde gerekli önerilerin dikkat edilememesi de ön plana alınmaktadır. Süreçte ek sorunların ortaya çıkmasında doktorunuzun önerilerini dikkate almamak olabilmektedir.
- Muayenelerin sıklığı hastanın içine bulunduğu duruma göre düzenlenmektedir. Bu muayenelerin düzenlenmesi ile bakımın takip edilmesi ve gelişimin incelenmesi önemlidir.
Yapılacak her adımda bireyin sağlık olması ve düzenlemelere uyum sağlaması hedeflenmektedir. İçinde bulunan ekonomik durum, ürünlerin üretim merkezleri, üretim stokları, destek alınan klinik ve klinisyen özellikleri bu süreçte önemli olan adımlardır. Asıl önem kazanan temel durum ise kişinin getirdiği problem durumuna yönelik istek ve beklentilerdir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.