Görüntü
Diş Fırçalama Nitelikleri

Ağız ve diş sağlığını korumak her bireyin önem verdiği ve sosyal yaşamlarında dikkat ettiği önemli bir konu olmaktadır. Süreç içerisinde pek çok durum analizleri ile karşılaştığımız sorunlara Alpdent olarak çözüm önerileri sunmaktayız.

Ağız ve diş sağlığında temizlik öne çıkan büyük bir etmendir. Bu durumda braketler nasıl temizlenmeli, dişlerimi nasıl fırçalamam gerekir diye düşünen pek çok birey için sürecimizi ifade edelim;

Braketler Nedir? Nasıl Temizlenir?

Braketler diş tellerini bir arada tutan, dişlerin uygun konumda hareketlerini sağlayan yapılardır. Süreç boyunca dişlerin uygun konuma gelmeleri yavaş hareketleri ile mümkün olmaktadır. Bu durumda braketlerin önemi ve braket türleri oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Braketler dişler üzerine konumlanmış ve bu konumlar da yerleşme göstermiştir. Konumlanan braketlerin altı direkt dişe temas halinde olduğundan ötürü çürüme ve besin birikmeleri yapmamaktadır. Ancak kenar kısımları için aynı durumdan söz edilemez. Kenar kısımlarında birikim gösteren maddeler etkili bir temizleme işlemi sağlanmaz ise çürümelere neden olabilir. Bu çürümeler de ek sorunların oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. 

Oluşum gösteren ek sorunlar maliyet anlamında da bireylere sorun oluşturmaktadır. Diş teli fiyatları bireysel sorunlar çerçevesinde ele alınırken ek bir sorunun daha ortaya konması ile diş teli fiyatları da etkilenecektir. 

Diş Teli Temizliği

Diş teli temizliği nasıl yapılmalıdır? diye düşünen bireylerimiz için pek çok duruma açıklık getirmek gereklidir. Kenar birikmelerini ortadan kaldırmak ve diş arasında yer eden besin maddelerini uzaklaştırmak adına özel aparatlar tercih edilmektedir. Ağız gargara suları, ince uçlu yumuşak fırçalar gibi pek çok alet ile süreç içerisinde diş yapınızı bozmadan sağlıklı ağız yapısına kavuşabilmektesiniz.

Diş Teli Fiyatları Belirleme

Diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerine göre pek çok etmenden ötürü diş teli fiyatları değişim içerisine girmiştir. Diş teli uyguladığınız kliniğin özellikleri, doktorunuzun alanında uzmanlığı, getirdiğiniz problem durumunun niteliği ve ek sorunlar diş teli fiyatları değerlendirmelerinde önem arz etmektedir.

Alanında uzman kadromuz ile Alpdent olarak sizlerin sağlıklı bir şekilde süreç ilerlemesi yapmanıza katkı sağlamaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.