Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Şeffaf Braket Türleri

Günümüzde teknoloji ve sağlık alanındaki hızlı gelişmeler ortodonti yani diş teli tedavisindeki gelişmeleri de pozitif anlamda etkilemiştir. Braket yani küçük kare yapıların dişler üzerine konumlanması ve uygun olan noktalara doğru hareketini sağlaması diş teli tedavisindeki en önemli noktayı oluşturur.

Pek çok birey diş teli tedavisinde gerekli olan durumları da dikkate alarak kendine uygun bir tedavi akışı düzenleyebilmektedir. Şeffaf, metal veya lingual gibi pek çok türü barındıran ortodonti tedavisinde bireyin istekleri ve ihtiyaçları analiz edilerek gerekli süreç oluşturulur. Bireyin getirdiği problem durumu ve istediği tedavi biçimi ele alınarak yapılacak tedavi programı oluşturulmaktadır. Bu durum diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları üzerinde ele alınacak incelemelerde diş telinin türü, gelişim süreçleri önemli bir noktayı oluşturmaktadır. Ayrıntılı bilgilendirmeler ve diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri hakkındaki değerlendirmeler için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Türü Nasıl Seçilir?

Diş teli türü seçiminde bireyin isteklerinin incelenmesi gerekir. Bazı bireyler tellerin görünümünden rahatsız olmakta ve gizlemek istemektedir. Bazılarının ise böyle bir kaygısı yoktur hatta görünümünden de çok hoşlanmaktadırlar. Bu durumlar incelenerek kişiye özgü bir tedavi düzeninin oluşturulmasına dikkat edilmektedir. Bu durum da gerekli bakım süreçlerini beraberinde getirir. Diş teli fiyatları da bu açıdan farklılık göstermektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmelerinde bireyin getirdiği problem durumu ilk ele alınan durum olur. Tek veya çift çene tedavisine karar verilmesi, ek tedavi seçeneklerinin sürece katılıp katılmayacağı (diş çekimi, kanal veya dolgular, temizlik vs.) fiyatları etkilerken tedavi sürecindeki ilerleme düzeyini de etkilemektedir. Bu durumların ele alınarak incelemelerin yapılması sağlanmalıdır.

Diş Teli Bakımında Dikkat Edilecekler

Diş teli türleri bakımı ve temizliği süreç içinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Uzmanın olduğu kadar hastanın da sorumluluklarını yerine getirmesi süreç için çok önemlidir. Braket temizliğinin yapılması oldukça kıymetlidir. Braket kenarlarında eğer temizlik yapılmazsa besin birikmesi olabilmektedir. Bu da çürüme ve ağızda koku gibi durumlara yol açabilir. 

Diş teli bakım süreçleri hakkında detaylar için makalelere göz atmaya devam edebilirsiniz.  


Share:

Diş Teli Tedavisinde Süreç Planlaması

Dt Emre Aldoğan 02-07-2024

Ağız ve diş sağlığını korumak ve geliştirmek bireyler için oldukça önemli bir konu olmaktadır. Hem sosyal yaşantıları için hem biyolojik gelişmeleri için sağlıklı ağız yapısını oluşturmak istemektedir

Devamı

Şeffaf plaklarla ortodonti tedavisi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Şeffaf plaklar ortodonti tedavisinde bir devrimdir. Ortodonti tedavisinde kullanılan braket ve ark tellerinin kötü görünümünden rahatsız olan hastalar için üretilmiştir. Ortodonti tedavisinde ku

Devamı

Şeffaf Diş Teli Nedir?

Dt Emre Aldoğan 02-05-2024

Diş teli, ortodonti tedavisi olarak bilinmektedir. Pek çok birey diş teli tedavisi ile gerekli destek hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bu destek süreçlerinde amaç bireyin sağlıklı ağız yapısına kavuşm

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.