Dişteli kullanımı beraberinde ek bir çok süreci de getirmektedir. Bu durumların başında gelen plak kullanımı ile kullanıcılarımız ağız sağlığına destek olarak süreçlerini düzenleyebilmektedirler. Alanında uzman kadromuz ile sizlerin sağlıklı gelişimlerine destek vermekteyiz.
Alpdent olarak diş teli kullanımı ve bireylerin gelişim takibini önemsiyoruz. Alanında uzman ekibimiz ile birlikte sizlere destek vermeye özen göstermekteyiz.
Dünyada son yıllarda en fazla tercih edilen şeffaf plaklar ortodonti tedavisinde oldukça büyük önem taşımaktadır. Tedavinin sonlanma aşamasında büyük öneme sahip olan plak kullanımının bireylerce benimsenmesi büyük önem taşımaktadır.
Şeffaf plak kullanımında dişlerin kendilerine ait konumlarında kalıcı yer etmeleri sağlanmaktadır. Yeniden yerinden oynayarak çapraşık görünüm oluşturmamaları adına plak kullanımı oldukça önemlidir.
Şeffaf plak kullanımında öncelikle bireyin ağız ölçüsünün alınması gerekir. Alınan ağız ölçüsünün ardından uygun ölçüde planlama yapılır. Röntgen ve kayıtların da yapılandırılmasının ardından kayıtlar tamamlanır.
Kayıtların tamamlanmasının ardından üretim başlanır. Her bireye özel olarak oluşturulmuş olan plaklar ile süreciniz sorunsuz bir şekilde ilerleme göstermektedir.
Diş teli plak kullanımı bireysel etmenlere göre şekillenmektedir. Bireyin içinde bulunduğu sorun çerçevesinde gerekli durumların analizinin sağlanması ile plak kullanılır. Kullanıcılar sabahları ve akşamları 6 aylık bir periyot içinde kullanımını sağlayabilirler. Uyurken ve geç vakitlerde evde bulunduğu süre zarfında kullanacağı plaklar ile ağız sağlıklarını da korumuş olacaklardır.
Diş plaklarının tedavisi problem içerisinde gelişen durumlarla şekillenmektedir. Tedavi 6 ay kadar süren bir durum analizi ile solandırılabilir.
Plaklar ile dişlerde hareketlilik görülmemektedir. Braket tedavilerinde dişlerdeki itme ve çekme hareketleri meydana gelebilirken, şeffaf plaklarda ana hareket itmedir. Doktorunuz süreç içerisinde sizlere uygun yeni plaklar da geliştirebilir ve ara ara değiştirmeniz gerekmektedir.
Diş teli dişlerde yer alan çapraşıklıklara çözüm getiren bir tedavidir. Bu tedavi yerine plak kullanımının yeterli olabileceği söz konusu değildir. Her sorun kendi içerisinde ve boyutunda değerlendirilmekte, uygun tedavi planı çıkarılmaktadır.
Dişlerde eğrilik, çarpıklık, dişlerin yamuk olması, diş dizilimlerinin bozuk olması durumları diş telinin kullanımını zorunlu hale getirir. Dişlerin bu durumunu tespit ederek, tedavisini yürüten kişil
Ortodonti tedavi süreci diş konum bozukluklarını istenen düzeyde, etkili biçimde düzenlemek için kullanılan tedavidir. Bu süreçte pek çok etmen içiçe ve beraber hareket etmelidir. Tel tedavisinde ana
https://www.youtube.com/embed/H5r42C8Xa0M Şeffaf diş teli; diş teli görüntüsü olmadan takılıp çıkarılabilen şeffaf plaklar aracılığıyla dişlerdeki konum bozukluğunun yine ortodontik tedavi ile düze
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.