Görüntü
Ortodonti

Diş teli tedavisi ağız ve diş sağlığını korumada etkili bir tedavi yöntemi olmaktadır. Ortodonti tedavisi olarak da bilinen diş teli tedavisi diş hekimliğinin özel bir uzmanlık alanını oluşturur. Ortodonti alanı çene ve dişlerde oluşan problem durumlarının tespit edilerek tedavi edilmesini kapsamaktadır. Her yaştan bireye destek olan tedavi sürecinde h tedavide uygulanacak çeşitli prosedürlerin değişmesini sağlayabilir. Bir çocuk ve bir yetişkin tedavi sürecinden faydalanabileceği gibi yaş dönemleri ve var olan durum incelemeleri ile tedavi farklı şekillerde ele alınabilmektedir. Burada amaç bireyin incelenerek yüksek yararına oluşacak şekilde bir tedavi süreci almasına katkı sağlamaktır.

Ortodonti Nedir?

Kendilerine ait konumda olmayan yanlış konumlanmış dişlerin çene kemiği üzerinde kendilerine ait olan konumlara doğru hareket etmesi estetik bir gülüşün sağlanması için gereklidir. Estetik yapının yanı sıra sağlıklı bir ağız yapısının oluşturulması, besinlerin öğütülmesi, dişlerin estetik bir yapıya kavuşmasının yanı sıra sağlıklı bir şekilde vücudu desteklemesi adına diş teli tedavi süreci önemlidir. Tedavi sürecinde sabit veya hareketli ortodontik tedaviler mümkündür. Sabit olan da braket adı verilen yapılar tedavi sürecinin şekillendirirken hareketlide plaklar kullanılır. Uzmanın incelemeler sonucunda verdiği karara göre braket veya plak kullanımını sağlayabilirsiniz. Diş teli tedavisinin sonlandıktan sonra sabitleme işleminin yapılması için de şeffaf plakların kullanımı gözlemlenmektedir. 

Diş Teli Tedavisinde Ücretler

Braket ve plak kullanımı diş teli fiyatları konusunda etkilemektedir. Diş teli fiyatları üzerindeki faktörler incelendiğinde hangi müdahale yönteminin bireyin sorununa göre tercih edildiği önemli bir kriterdir. Bireyin getirdiği sorun tedavi sürecinin düzenlenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Her yaştaki birey tedavi sürecine başvurabilir iken iskeletsel bir durum söz konusuysa yani çenenin önde ya da geride olması küçüklüğü ya da büyüklüğü gibi durumlar ergenlik dönemi tamamlanmadan düzenlenmelidir. Gelişim döneminin hala hızlı bir şekilde devam etmesi yapılacak müdahalelerin daha kısa sürede ele alınmasına yardımcı olduğu için küçük yaşlarda yapılan tedavi süreçleri daha hızlı iletilmektedir. Ancak ileri bir yaşta da çeşitli müdahaleler yardımı ile istediğiniz süreç başlangıçlarını sağlayabilirsiniz. Erken tespit ve müdahaleler için 7-8 yaşlarında muayene süreçlerine başlamanız önerilmektedir. Diş teli fiyatları ve diş teli tedavisi hakkında değerlendirmeler için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Ortodonti Tedavisi Ne Zaman Sonlanır?

Dt Emre Aldoğan 30-04-2021

Ortodonti tedavisi pek çok adımı içeren, doktor hasta etkileşimi ile zenginleşen bir tedavi sürecidir. Bu süreçte bireylerin pek çok adımı beraber ilerletmesi gerekmektedir. Bu adımların analizlerinin

Devamı

Görünmez diş teli çeşitleri nelerdir

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Görünmez diş telleri metal tellerin estetik görünümüne alternatif olarak üretilmiş ve metal diş tellerinin belirgin görünümünü ortadan kaldırmak amaçlanmıştır. Görünmez diş telleri de dişlerdeki konum

Devamı

Erişkinlerde Tel Tedavisi Nedir?

Dt Emre Aldoğan 15-07-2019

Süreç içerisinde bazı besin maddelerinin tüketimi sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bu ürünlerin tüketimi çok az tercih edilerek sürecin ilerlemesi daha sağlıklı olacaktır. Tüke

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.