Görüntü
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc

 Diş teli fiyatları birçok faktörden etkilenir ve klinikten kliniğe değişir. Bu yazımızda sizinle diş teli fiyatlarını etkileyen faktörleri, ve klinik seçiminde diş teli fiyatlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini paylaşacağız.
  Diş teli fiyatlarını etkileyen önemli faktörlerden en önemlisi yapılan tedavinin doğru ve hakkı verilen bir tedavi olmasıdır. Diş teli tedavisinde önemli olan tek kavram dişlerdeki yamukluğun düzeltilmesi ve dişlerin daha güzel  görünmesinin sağlanması değildir. Dişerin daha estetik ve güzel görünmesinin yanında rahat kullanılmasıda gerekir.  Bu sebeple alt ve üst dişler birbirleri ile anahtar kilit uyumu gibi uyum içerisinde olmalıdır. Bu durum sayesinde hem alt ve üst dişlerin bozulmasını engellenerek tedavinin kalıcı olmasını sağlanır, hemde dengesiz bir ilişki sebebiyle ileride oluşabilecek çene eklemi ve çiğneme kaslarından kaynaklanabilecek sorunların önüne geçilmiş olur. Diş teli hastaları genellikle dişlerinin daha güzel görünmesiyle ilgilenir. Alt ve üst dişlerin ilişkisi teknik bir konu olduğu için hastalarımız çoğunlukla bu durumu  farkı da değildir. Dolayıyla tam bir diş teli tedavisinin bütün kurallarıyla uygulanıp uygulanmayacağı tamamen doktorunuzun insiyatifinde olacaktır.  Bu durum ise olması gerekenden daha ucuza çalışan kliniklerin önemsediği bir durum değildir. Dolayısıyla diş teli fiyatlarının değerlendirilmesinde en ucuza yönelmenin doğru olmadığını düşünüyoruz.
  Diş teli fiyatlarında diğer önemli nokta aktif tedavi ile dişler düzeltildikten sonra pasif ortodontik tedavi ile dişlerin bozulmasının engellenmesidir. Pasif tedavide en az aktif tedavi kadar uzun süreçte tamamlanır. Bu durum yaptırdığınız diş teli tedavisinin kalıcılığı noktasında kliniğinizin yaptığı işin arkasında durmasıdır. Pasif tedaviye pekiştirme tedaviside denir ve diş teli fiyatlarına dahil olması gerekir. Genellikle çok ucuza çalışan kliniklerde diş telleri çıktıktan sonra iş biter ve pasif ortodontik tedavi uygulanmaz.
  Diş teli fiyatları değerlendirilirken dikkat edilmesi gereken diğer nokta doktorunuzun ulaşılır olmasıdır. Şöyleki; bazı kliniklerde ortodonti günü ayda 1 gündür, ve ortodontist kliniğe ayda 1 gelir. Doktorunuzun klinikte olmadığı bu 1 ay içerisinde diş telleriniz ile ilgili bir problem yaşadığınızda doktorunuzun gel esini beklemek zorunda kalırsınız. Özellikle tel batması gibi rahatsız edici bir problem varlığında 1 ay beklemek sıkıntılı olacaktır.
  Diş teli fiyatlarının değerlendirilmesinde diğer önemli nokta doktorunuz klinikten ayrılsa dahi tedavinizle ilgili muhatabınızın olması gerektiğidir. Çünkü diş teli tedavisinden sonra dişlerde bozulma olabilir. Kliniğimize hergün " Dişlerimdeki bozulmalar için tedavi olduğum kliniğe gittim ama doktorum ayrıldığı için ilgilenmediler, ne yapmalıyım" diyerek yardım almaya hastalar geliyor.
  Özet olarak diş teli fiyatlarını sadece ucuz pahalı diye değerlendirmek size zarar verecektir. Bu sebeple ödeme yapacağınız miktar karlılığında nasıl ve ne kadar hiz et alacağınızı değerlendirmelisiniz.

Share:

Diş Telleri Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 17-08-2023

Diş teli bakım süreçlerinde dikkat edilecek noktaların belirlenmesi ile süreç istenen düzeyde adım adım ilerletilmektedir. Diş teli fiyatları kişinin ağız ve diş sağlığına etki edecek düzenlemeler ile

Devamı

Alpdent’i Neden Tercih Etmeliyim?

Dt Emre Aldoğan 23-12-2020

Alanında uzman kadrosu ile sizlere hizmet sunan Alpdent olarak ekibimiz ile bireylere özgü tedavi türlerini sunmaktayız. Diş teli tedavisi her bireye özgü hazırlanan bir sistemdir. Bu noktada bireyin

Devamı

Ortodonti fiyatları neye göre belirlenir

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti dişlerdeki konum bozukluklarını düzelten uzun soluklu bir tedavidir. Ortodonti fiyatlarını etkileyen bir çok faktör vardır. Bunlar; Tedavinin süresi Konum bozukluğunun miktarı

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.