Görüntü
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/H5r42C8Xa0M

Şeffaf diş teli diş teli tedavisinde diş teli görünümünü ortadan kaldırmak için kullanılan yöntemlerin tümüdür. Şeffaf diş telinde de kullanılan 2 yöntem vardır;
  1) Estetik braketler
  2) Şeffaf plak tedavisi
   Bu iki sisteminde birbirleri ile karşılaştırıldıklarında avantaj ve dezavantajları vardır. 
   Estetik braketler
  Estetik braketler safir, seramik ve sert plastikten üretilirler. Seramik yani porselen ile safir braketlerin malzeme kalitesi üst düzeyken, sert plastikten üretilen braketler çok ucuzdur ve malzeme kalitesi iyi olmaması sebebiyle pek tercih edilmez. Estetik braketler dişler üzerinde hafif belli olurken her türlü diş yapısını düzeltebilecek özelliklere sahiptir. Estetik braketlerin tedavi sistemi normal diş telleri ile tamamen aynıdır. Sadece braketlerin yapımında kullanılan malzeme sebebiyle belli olmazlar. Bununla birlikte dişe sabit yapıştırıldıkları için istenildiğinde çıkarılamazlar.
 

 Şeffaf Diş Teli Hakkında 

 
  Şeffaf plak tedavisinin en büyük 2 avantajı hiç belli olmaması ve istenildiğinde çıkarılabilir olmasıdır. En büyük dezavantajı ise kullanım alanının sınırlı olmasıdır.
  Diş teli tedavisi ile ilgili araştırmalar yapan bir kişinin şeffaf diş teli terimini duyduğunda kastedilenin estetik braketler mi olduğunu yoksa şeffaf plak tedavisi mi olduğunu netleştirmesi gerekir. Çünkü bahsettiğimiz 2 sisteminde hem kullanım yeri hem tedavi şartları hemde tedavi fiyatları farklıdır.
  Yukarıda anlattığımız gibi estetik braketlerde çeşitlerine göre farklılık gösterir. Araştırma sonuçlarınızın doğruluğu için kastedilen sistemin hangisi olduğunu iyi araştırmanız gerekir. Bununla birlikte şeffaf plak tedaviside kendi arasında çeşitlilik gösterir. Bu çeşitlilik tedavide kullanan şeffaf plakları üreten firmalardan kaynaklanır ve her sistem üretici firmanın adı ile anılır. Örneğin Amerika'da invilalign isimli firmanın ürettiği sistem invisalign sistem diye anılır. İnvisalign sistem şeffaf plak tedavisini ilk üreten firma olması sebebiyle yıllarca kullanılmasına rağmen yeni sistemlerin geliştirilmesi ile eski popüleritesini kaybetmiştir. Bu kayıpta invisalign sistemin bazı dezavantajları da etkilidir. Günümüzde yaygın kullanılan sistemler ise asoaligner, cleanaligner, digiorto ve yine invisalign sistem sayılabilir. Bu sistemler temel olarak aynı mantıkta çalışırken aralarında önemli farklarla birbirinden ayrılırlar. Bu tedavi sistemlerinin aralarında farklar hakkında daha fazla bilgi için bu konuyu anlattığımız yazımızı okuyabilirsiniz.
  Bütün bunlarla birlikte yaklaşık 20 yıldır uygulanan lingual ortodonti tekniğide şeffaf diş teli tedavisi altında değerlendirilebilir. Lingual ortodonti ise diş tellerinin dişlerin dile bakan iç taraflarına yapıştırılmasıyla uygulanır. Lingual ortodonti hakkında daha fazla bilgi için arama çubuğuna lingual ortodonti yazabilirsiniz.

Share:

Diş Teli Fiyatları ve Etmenleri Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 17-04-2020

Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile bireysel değerlendirmeler çerçevesinde süreç takibi yapmaktayız. Bu yazımızda “Diş Teli Fiyatları ve Etmenleri Nelerdir?” Başlığına değineceğiz. Orto

Devamı

Ortodonti tedavisinde güncel yaklaşımlar

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki konum bozukluklarını çapraşıklıkları ayrıklıkları düzeltil aynı zamanda alt ve üst dişlerin birbirlerine daha iyi temas etmesini sağlayarak dişlere daha güzel bür görünü

Devamı

Diş Sağlığında Beslenme ve Bakım

Dt Emre Aldoğan 12-08-2021

Diş sağlığını korumak için pek çok adım iç içedir. Bu adımların kontrollü bir şekilde ilerlemesi için gerekli süreç analizlerini sağlamanız gerekmektedir. Alanında uzman ortodontistlerimiz ile sizlere

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.