Görüntü
Alpdent ile Diş Teli Tedavisi

Alpdent olarak tedavi sürecine başvuran bireylerimizin biricikliğine saygı göstererek süreci planlamakta ve yönlendirmekteyiz. Gerekli tüm adımların analizinin yapılması ve ihtiyaca uygun olarak tedavi aşamalarının planlanması önemli olan en önemli konudur.

Bu yazımızda “Alpdent ile Diş Teli Tedavisi” konusuna değinirken diş teli fiyatları, şeffaf diş teli, görünmez diş teli ve diş teli fiyatları için etkili olan etmenlere de değineceğiz.

 

Diş Teli Nedir?

Ortodonti tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok önemli durum mevcuttur. Bu durumların değerlendirilmesinde diş teli türleri seçimi önemli bir yer tutmaktadır. Bireylerin tercih alanına giren tel türlerinin değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir. Doktor kontrolleri ve muayene adımları ile gerekli olan etmenler değerlendirilir.

 

Alpdent ile Diş Teli Tedavisinde Önemli Adımlar Nedir?

Alpdent olarak diş teli tedavi süreçlerinde bireysel istekleri değerlendirmekteyiz. Bize gelerek süreç başlama talebinde bulunan bireylerin hangi problem durumlarını yaşadıkları ve bu amaç doğrultusunda öne çıkardığı istekleri ilk olarak alınmaktadır.

Daha sonra gerekli olan planlamaları yapmak önemlidir. 

 

 

 

1.Muayene süreci planlanmalıdır.

Muayene sürecinin başlatılmasında genel olarak sürecin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bireyin geçmiş öyküsü ve bu öyküye göre yapılacak olan tedavilerin belirlenmesi esastır. Süreç boyunca her birey pek çok müdahale planı içerisine dahil olabilmektedir. Bu plana bakarsak eğer bireylerde var olabilecek sorunları göz önüne alarak uygulamalar yapabilmekteyiz.

 

2. Müdahale planlarının değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bireyler ağız ve diş sağlığını korumak ve diş teli tedavisinde önemli olan adımları öğrenmek için görüşme taleplerinde bulunabilmektedir. Bu noktada dikkat edilecek nokta genel olarak yapılan muayene bulgularından varsa sorunları ortaya çıkararak bu durumları analiz etmektir. Çürükler, iltihaplar, yaralar, dolgular gibi pek çok durumların tedavi edilmesi esastır. Bu durumların varlığı diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. Diş teli fiyatları sürece dahil olacak olan müdahale etmenleri ve malzeme türlerini de içermektedir.

 

3) Tedavi hakkında bilgi verilmelidir.

Ortodonti sürecindeki belirsizlikler hastaları kaygılandırmaktadır. Bu süreçte gerekli olan durumların analiz edilerek hastalara sunulması önemli olan bir etmendir. Süreçte kişilerin tercih edeceği braket türlünün tedavi sürecindeki etkileri, uyulması gereken etmenler ve bu türlerin getireceği diş teli fiyatları değerlendirmeleri ele alınmalıdır. Kişiler bu süreçte metal, şeffaf ya da lingual türde teller kullanmak isteyebilmektedir. Bu türlerin tercihi de diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. Diş teli fiyatları merkezimizde sizlere uygun bir şekilde değerlendirilerek düzenlenmektedir.

 

4) İşbirliği yapılarak etkileşim kurulmalıdır.

Hasta doktor işbirliğine önem vererek Alpdent olarak tüm süreç boyunca yanınızda olmaktayız. Kaygılı olduğunuz her konuda desteğe hazırız.


Share:

Görünmeyen Diş Teli Nedir?

Dt Emre Aldoğan 30-07-2023

Ağız ve diş sağlığını korumada diş telinin önemi büyüktür. Pek çok birey küçük ya da büyük olsun diş teli kullanımını sağlayabilir. Kişinin özellikleri ve yapısı düşünüldüğünde ihtiyacı olan diş ve ağ

Devamı

Diş Teli Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar

Dt Emre Aldoğan 09-08-2024

Diş teli (ortodonti) tedavi süreci her bireyin farklı kişilik özelliklerinden ötürü farklı noktalarda değişiklikler gösterir. Kişiler yeni bir sürece başlarlar. Bu süreçte beklemedikleri, öngöremediği

Devamı

Diş Teli Fiyatları 2024

Dt Emre Aldoğan 28-11-2022

Diş teli tedavisinde yeni yılda düzenlemeler sağlanarak süreç ilerlemesi devam etmektedir. Diş teli tedavisinde tedavi sürecindeki planlamalar ile istenen düzeyde ilerleme sağlanması için gerekli düze

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.