Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Beslenme

Diş teli tedavi sürecinde bireylerin dikkat etmesini beklediğimiz pek çok durum mevcuttur. Bu durumların analiz edilmesi ile süreç istenen şekilde ilerleme göstermektedir. Diş teli tedavisi bireyler için oldukça işlevsel olabilecek sonuçları bizlere sunmaktadır. Bu sonuçlara erişim sağlayabilmek için de öncelikle bireyin tedavi sürecinin planlanması, destek verilerek gerekli bilgilendirme işlemlerinin sağlanması gerekmektedir. Bireylerin muayene süreçlerinin ardından ihtiyaç analizleri yapılmaktadır. Bu durumda da öncelikle ele alınacak durumlar belirlenerek bu durumlar diş teli fiyatları açısından incelenmektedir. Pek çok yöntem hizmetleri diş teli fiyatları bakımından ele alınan durumları analiz ederek şekillenmektedir. Siz de gerekli destek süreçlerini ele alarak bu durum analizini kolaylaştırabilirsiniz.

Diş Teli Tedavisi Nasıl İlerletilir?

Diş teli tedavisine pek çok kişi başvurabilir. Ancak bazı durumlarda doktor onayı ve yönlendirmesi ile de süreç ilerletilebilmektedir. Sağlıklı bir ağız yapısı kurmak isteyen, kendi gelişimine destek olmak için çabalayan bireylerin ağız ve diş sağlığını koruması için gerekli destek hizmetleri sunulmaktadır. Bu durumda da bireyin ihtiyaçları ele alınarak incelenmektedir. Bireylerin istek ve değerlendirmelerine göre ele alınan şekillendirmelerde diş teli bakım süreçleri düzenlenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde ele alınan durumlar da bireysel faktörlerce şekillenmektedir. Bireyler bu süreç boyunca ele alınan durumların incelenmesi, ekonomik koşullar ve alanında uzman ortodontistlerin yardımı ile diş teli fiyatları düzenlemelerindeki farklılaşmayı görebilmektedirler.

Diş Teli Tedavisinde Nasıl Beslenilir?

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ağız yapısı kurması için yapılmaktadır. Bu durumda beslenme, temizlik ve gerekli muayene noktalarının incelenerek süreç boyunca şekillendirmelerin yapılması, ek önerilerin sunularak düzenlemelerin sistematikleştirilmesi önerilmektedir. Beslenme süreçleri de diş teli tedavisinin altın anahtarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Beslenme bedensel sağlığımıza ek olarak braket yapılarımıza da yararlı olacak şekilde ele alınmalıdır. Bu durumda da sağlıklı beslenme ilişkilerini destekleyerek sürecimizi yönetmemiz gerekmektedir. Daha yumuşak yapıda, ağız ve diş sağlığına destek veren, besleyici, temizlemesi kolay, sert olmayan ve braketleri yıpratmayacak materyallerin seçilmesi önemli bir konudur. Braketler ile bir süre diş yapımız alışana kadar zorlanmamız normaldir. Ek olarak diş ve ağız sağlığımız için düzenli rutin kontrolleri elden bırakmamız gerekmektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.