Görüntü
Diş Telinin Seçimi Nasıl Olur?

Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat etmesi gereken durumlar mevcuttur. Bireylerin tedavi sürecinde gerekli bilgileri alması sağlıklı bir şekilde ağız sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.  Diş teli tedavisi bireylerin çapraşık dişlerinin kendi konumlarına uygun bir şekilde yer almasına yardımcı olması amacıyla yapılır. Pek çok birey tedavi süreci konusunda kafa karışıklıkları yaşamaktadır. Diş teli tedavisini kim uygular? Hangi tedavi türü bana uygundur sorularının sorulması gibi durumlar bireylerin tedavi sürecinde etkili olan etmenleri bizlere sunmaktadır. Bireylerin ihtiyaçlarının analiz edilmesi onların sağlıklı bir süreç geçirmesi için ihtiyacı olan etmenleri bizlere sunmaktadır. Pek çok birey bu değerlendirme akışını bilerek sürecini daha etkin bir şekilde gerçekleştirmektedir. Görev ve sorumluluklarının farkında olan kişiler sağlıklı süreç akışını da kurgulamış olurlar. Bireylerin görev ve sorumluluklarını ele alarak belirlenen tedavi programları ile istenen sağlıklı sonuca ulaşmanız mümkündür.

 

 

Diş Teli Özellikleri Nelerdir?

Diş teli bireylerin sağlıklı dişlerine kavuşması,  dişlerde görülen çarpıklıkların düzenlenmesi için gerekli olan bir tedavidir.  Diş teli kullanan bireyler bazı noktalara dikkat etmelidir.  Dikkat edilecek noktaların başında temizlik gelmektedir. Hangi diş telini kullandığınız yapacağınız temizlikte önemli bir faktördür. Pek çok diş teli türü bulunur. Bu türlerden istediğiniz, tedavi sürecinizi şekillendirmek istediğiniz tür ne ise onunla tedavi programınızı yönlendirebilirsiniz. Sizlere verilen, ortodontistinizin önerdiği temizleme materyallerinin kullanılması sağlıklı ağız gelişimi için önemlidir.  Metal teller ve şeffaf teller dişlerin ön kısmında konumlanır ve verilen özel aletlerle kenarları temizlenir. Lingual teller ise dişlerin arka konumlarında yer alır. Dişlerin arka tarafında bulunmasından ötürü temizlenmesi diğerlerine göre bir tık daha zorlayıcı olabilir.  Bu durumda dikkatli bir şekilde ve özenli temizlenme işlemlerini sağlanması dişlerde mikrop birikintileri ve ağızdaki kokuyu engelleyecektir. 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ağız ve diş sağlığı uygulamalarında bireyin seçtiği tedavi türü büyük önem taşımaktadır. Her bireyin tedavi içerisinde tercih edeceği diş teli türü farklıdır. Bu diş teli türlerinin değişim göstermesi ile bireylerin tedavi akışları da farklılaşmaktadır. Diş teli tedavisinde diş telleri fiyatları dikkat edilecek noktalar arasında yer almaktadır. Diş teli fiyatları ele alındığında bireylerin bu değerlendirme sistemlerini incelediği görülmektedir. Pek çok birey diş teli tedavisinde diş teli fiyatları konusunu önemsemekte, bu konuyu değerlendirmektedir. Bireylerin diş teli fiyatları konusundaki görüşlerinin değerlendirilerek nasıl ele alındığının incelenmesi gerekmektedir. Pek çok birey gerekli değerlendirme sistemlerini ele alarak sürecini yönetmektedir. Hangi diş teli türünü seçtiğiniz fiyatlarda etkili olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde bireylerin istediği tedavi yönteminin incelenmesi ile süreç adım adım ilerltilmektedir. Diş teli fiyatları belirleme sistemlerinde gerekli görülen durumların incelenmesi ile planlama ve ödeme koşulları sizlere sunulmaktadır.

 
 

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.