Ağız ve diş sağlığını korumak her yaş dönemi için büyük önem taşımaktadır. Özellikle çocuklar ağız ve diş sağlığına küçük yaşlardan dikkat ederek kendi tedavi süreçlerini ileriki dönemde kolaylaştırmaktadır. Çocuklara bu dönemde destek olunması, gerekli bakımların sağlanması adına önem arz etmektedir. Özellikle küçük yaştaki diş çapraşıklıklarını görmek ve müdahale etmek büyük önem taşımaktadır. Peki çocuklarda diş teli nasıl uygulanır? Çocuklar diş teli kullanır mı? gibi soruları cevaplayalım:
Diş teli, dişlerin çapraşık konumlarını düzenlemek, dişleri uygun konumlarına getirerek hem estetik hem de temizlik bakımlarını sağlamayı amaçlayan tedavi türü olmaktadır. Diş teli tedavisinde pek çok önemli adım karşımıza çıkmaktadır. Her yaş döneminde çocukların gelişim dönemlerine destek olmak, ağız ve diş sağlığını korumak gerekmektedir. Çocuklar da yetişkinler gibi gerekli görüldüğü durumlarda diş teli kullanabilmektedir. Diş teli tedavisinde pek çok önemli adım karşımıza çıkmaktadır. Bu adımların başında muayene süreci gelmektedir.
Çocuklar düzenli kontrollerine giderek ağız bakımlarını yaptırmalıdır. Aileler bu konuda rol ve model olarak çocuklarının gelişim süreçlerine destek vermelidir. Çocuklarda diş teli tedavi süreçleri kısa sürede sonuç vermektedir. Hala gelişim dönemleri içerisinde olan ve hızlı bir gelişim süreçlerine sahip çocuklarınız için diş teli kullanımı çok kolaydır. Ortodontistler renkli teller ve braketler kullanarak çocuklarının bu süreçlerini eğlenceli hale getirebilirler. Metal teller çocuklar için oldukça fazla tercih alanında yer almaktadır. Ayrıca çocuğunuzun muayene bulgularına göre metal teller yerine plaklar da tercih edilebilir. Diş teli fiyatları bakımından değerlendirildiğinde çocukluk döneminde bireyler daha çabuk iyileşme gösterirler. Plakların düzenli kullanımı ile de muayene bulguları ele alınırsa düzenleme çabuk olabilmektedir.
Çocuklarda diş teli fiyatları ile yetişkinlerin diş teli fiyatları düzenlemeleri arasında farklılık bulunmamaktadır. İki kategoride de diş teli fiyatları belirlenirken kullanılan bireyin getirdiği problem durumunun boyutları değerlendirilir ve uygun müdahale seçimi sağlanır.
Alpdent olarak sizlere gerekli süreç adımlarını atmanızda destek olmaktayız.
Dişlerde eğrilik, çarpıklık, dişlerin yamuk olması, diş dizilimlerinin bozuk olması durumları diş telinin kullanımını zorunlu hale getirir. Dişlerin bu durumunu tespit ederek, tedavisini yürüten kişil
Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki etmenler nedir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş tel
Ortodonti, dişlerde görülen konum bozukluklarını, çene kemiklerinin biribirleryle ve kafa kemikleriyle olan etkileşimini düzenlemektir. Bu etmenlere bağlı olarak ele alınan problemlerin ortaya konular
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.