Görüntü
dis-teli-fiyatlari

Avantajları ne kadar fazla olsa da kişileirn yeterincde bilgisi olmaması, fazlaca karışıklığa neden olabilmektedir. Bu nedenle tel tedavisi hakkında bireylerin düşündüğü pek çok etmen vardır. Bu etmenler kafa karışıklıklarına neden olabilir. Kafalarındaki soru işaretleri tam olarak netliğe kavuşmadan tedavi sürecine başlamada kararsız kalınabilir. Bu yazımızda diş teli nasıl takılır, şeffaf diş teli nedir, görünmez diş teli nedir, diş teli fiyatları 2019 verilerinin etkilendiği faktörler nelerdir, ortodonti fiyatları ve diş teli fiyatları başlıklarını açıklayacağız;

Diş teli, hekimliğin özel alanlarından biri olarak ortodontide tedavinin başlıca kullanılan malzemelerden biri olarak ifade edilir. Sağlıklı ve estetik bir görüntü sağlamak  bu tedavi sürecinin en büyük kazançlarından biridir. İlk aşama olarak detaylı bir muayene süreci sağlanmalıdır ve röntgenlerin incelenmesinin ardından çeşitli yöntemler uygulanmasına karar verilerek süreç planlanmalıdır. Çapraşık dişlerin diş teli ile istenen konumlara getirilmesi amacıyla kullanılan bu tedavi yöntemi pek çok avantajlara kapı açarken en önemlisi; kişinin yaşam kalitesini ve kendine olan özgüven düzenini arttırmada etkili olmasıdır.

Tedavi sürecinin bireye sağladığı pek çok farklı kazanç mevcuttur. Sağlık konusunda midenin kendini koruması için besinlerin iyi öğütülmesine katkı sağlanması gerekir ve bu katkının da iyi öğütme ile gerçekleştirilmesi olasıdır. Diğer bir katkısı ise konuşma yapılarına katkı sağlamaktır. Diğer bir kazancı ise diş aralarında kalan besin artıklarının çapraşıklıklar düzelince daha etkili  temizlenmesini sağlamasıdır. Diş temizlik aşamalarındaki bu eksiklikler aynı zamanda diş eti problemlerinin de temelini oluşturmaktadır. Temizleme aparatları yardımıyla diş teli fiyatları 2019 yılında tekrar ele alınacaktır.

Bu sebeple diş taşı temzilik süecine daha fazla zaman ve vakit ayırmak sağlıklı bir ağız yapısını oluşturmak adına önem arz edecektir. Ayrıca bu aksaklıklar Peredontal denilen çok ciddi bir öenm taşıyan diş eti ve kemik hastalıklarının oluşmasına da sebebiyet verecektir. Ortodontik tedavi yapılması sayesinde vücutta gözlenecek pek çok sorunun çözümü sağlanabilmektedir.

Diğer etmenlere göz atarsak estetik faktörler de kişinin sürece başlamasında önemli bir yere sahiptir. Beş aşamada gerçekleşecek olan bu tedavi ilk olarak muayene aşaması ile başlar. Hastanın kendisiyle görüşme sağlanarak iletişime geçilir. Dişlerinin muayenesi yapılır ve muayene ettikten sonra teşhis ve tedavi için gerekli ek yapılması gerekenler de yapılmaktadır. Süreçte hekim ve hasta birbirlerine istek ve beklentilerini, onları nelerin bekleyeceğini konuşarak düzenlerler. Hazırlıkların yapılmaması diş teli fiyatları 2019 düzenlemelerine göre artış gösterecektir. Şimdi diş teli nasıl takılır sorumuzu cevaplandıralım;

Tedavi sürecinden önce ağız yapısının sağlamlığının ortaya konması adına bütün çürük dişlerin tedavisinin düzenlenmesi gerekmektedir. Eğer diş etinde problemler mevcutsa bu durum ortadan kaldırılmadan tel aşamasına geçilmemelidir. Yapılan her müdahale planından sonra işlemler kayıt altına alınmalıdır. Planlama yapılması için gereken ölçü ve analiz çalışmaları düzenlenmelidir. Tedavi planının noksan bir şekilde ilerlemesine katkı sağlamak için tedaviden önce hastanın tüm kayıtları tutulmalıdır.

Hastanın önceki deneyimleriyle birlikte röntgenler ve fotoğrafları da değerlendirmeye alınır. Fotoğraflar yardımıyla tedavi öncesi ve sonrasında sürece katkı sağlayabilecek olan yüz ağız ve dişlerin yapılarının ne derece sağlam olduğu durumu denetlenmiş olacaktır.

Bu aşamada tedavi ve teşhis için gerekli olacak olan çene ölçüleri için modeller alınır. Teşhis ve planlama aşamasına gelindiğinde uzman doktor bu zamana değin yapılmış olan tüm çalışmalara bakarak tedavi planını oluştururlar. Hastadaki ortodonti süreci de dişlerde gözlenen bozukluk derecelerine göre her bireye özgü tedavi süreci farklılık gösterebilmektedir. Hasta ve doktor ortak noktada buluşarak ve seçimini gerçekleştirebilir. Örnek olarak; şeffaf plak, yüz maskesi vb. gibi çeşitli materyaller yardımıyla tedavi süreci yürütülebilmektedir.

Tedavi sürecinde diş çekimi önemli yer kazanma yollarından biridir. Bu yol sayesinde boş konumda bulunan diş bölgesine komşu olan dişlerin bu bölgeye hareketi sınırlandırılmış olur ve istenmeyen diş hareketlerinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Böylece dişler arasında hiçbir şekilde boşluk bulunmaz. Eğer hastanın dişlerindeki bozukluk ileri bir seviyede devam ediyorsa yani çene önde veya geri konumdaysa yine bu bozukluğun büyüklüğüne bağlı olarak göre uzmanlarca cerrahi yola başvurabilir. Çıkan yeni faktörler diş teli fiyatları ve ortodonti fiyatları üzerinde ek etkilere sahiptir. Diş teli fiyatları 2019 yılında değişiklikler göstermiş, ortodonti tedavisinde ödeme kolaylıkları da oluşturulmuştur.

Diş teli tedavi süresince tedavi planı hazırlanıp hasta ile ortak kararlara varıldıktan sonra sıra diş tellerinin takımı aşamasına gelir. İlk olarak dişler hijyenik ve kuru bir ortama getirilir sonra işlem yapılmasına başlanır.  Ağız içinde rahat bir işlem süreci sağlamak için hasta koltuğa oturduktan sonra dudakları yan tarafta tutabilecek yapıda olan ekartör olarak adlandırılan bir aparat kullanılır. İşlem esnasında ön ve arka bölgedeki dişlerin iyi gözükebilmesine yardımcı olmak için bu aparat kullanılır. Bu aparata ek olarak işlem süresi boyunca ağızdaki kuruluğu istenen düzeyde tutabilmek için tükürüğü izole edecek aletler de kullanılmaktadır. Dişlere braket ismi verilen farklı ürünlerden yapılan veya şeffaf olup görüntü bakımından diğerlerine göre daha belli olan türleri de mevcuttur. Bu materyali sabitleme işlemi iki yolla gerçekleşir. Birinci yöntem, geleneksel olandır. Bu yöntem aracılığıyla materyal dişlere özenle tek tek özel bir yapıştırıcı ile monte edilmektedir. Işınla sertleştirme işlemi gerçekleştirilerek etrafa sızan yapıştırıcı fazlılıkları alınarak temizlenme işlemş yapılmaktadır.

Diş teli tedavi türlerine göre sabitleme sürecinde lastiklerden yararlanılabilir. İkinci yöntem indirekt yöntemi olarak isimlendirilir. Bu yöntemle dolaylı yapıştırma yöntemi kullanıldığından daha etkili ve teknolojik türdür. İlk olarak hastaya özel kalıp hazırlanır, bu kalıp da hastanın diş kalıbı modelini temsil eder.

Tedavi başladıktan itibaren doktorunuz ile muayene planlarını oluşturmalısınız, gerekli adımları takip ederek süreç içerisinde çözümlenmeniz gereken noktaları da onunla paylaşarak daha etkili bir tedavi sürecini oluşturmaya olanak sağlamalısınız. Tedavinin gidişatına göre uygulamalarda değişik yöntemler kullanılabilmektedir. Tedavi sürecinde olası aksaklıkların engellenmesi amacıyla tüm kontrollerin düzenlenmesi ve tarihlerine uyulması büyük önem taşır.

Son aşama, tedavi sonrası pekiştirme tedavisi ile devame der. Uzun süredir telli olan dişler istenen konuma gelmişitr ve artık bu konumların korunması gerekmektedir. Böylelikle dişlerin tedavi öncesi haline geri dönmesi de engellenmiş olmaktadır. Pekiştirme aletlerinin pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar sabit ve çıkarılabilir özellikte olan türlerdir. Tedavi sona erdiğinde güzel bir diş yapısına sahip olarak tedavinizi sonlandırabilirsiniz ancak dişlerden teller çıktıktan sonra dişler eski konumuna dönme eğiliminde bulunabilirler. Pekiştirme aparatları yardımıyla dişlerin yeni konumlarında tutulması sağlanmaktadır. Bu aparatlar tercih edilmezse, süreç içinde atlanırsa dişler tedavi öncesi kendilerine ait olmayan konumlara geri dönecektir. Bu etmen de tedavinin başa dönmesine sebep olur.

Diş teli nasıl takılır  sorusunun ardından tedavi sürecini etkileyen önemli etmenlerden bir tanesi olacak olan fiyatlar üzerinden bahsedelim. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları çeşitli kriterlerce şekillenmektedir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde diş teli 2019 yılı verilerinin önemli etmenleri yer alır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları şeffaf diş teli ve görünmez diş teli diş teli fiyatları 2019 yılı düzenlemelerinden etkilenerek oluşturulur. Şeffaf diş teli ve görünmez diş teli yetişkinlerce günümüzde çok tercih edilen türler arasındadır.


Share:

Diş Teli Paslanır Mı?

Dt Emre Aldoğan 16-06-2020

Diş teli tedavisinde bireylerin çok sorguladığı durumlar vardır. Bunlardan biri diş teli paslanır mı sorusu olmaktadır. Durum değerlendirmeleri sonucunda bireyler pek çok etmeni düşünerek sürece başvu

Devamı

Şeffaf Diş Teli Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 23-12-2023

Diş teli, ortodonti tarak bilinen, ağız ve diş sağlığı için önemli olan bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Ağız ve diş sağlığı bireylerin yaşam süreçleri için oldukça önemlidir. Pek çok birey gere

Devamı

Ortodonti Tedavisinde Dış Etmenlerin Etkileri

Dt Emre Aldoğan 02-11-2019

Ortodonti tedavisinde çevresel ve genetik etmenler süreci şekillendiren ve problem durumlarına etki eden etmenler arasındadır. Bu durumu göz önüne aldığımızda yazımızda çevresel etmenlere, diş teli fi

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.