Görüntü
Şeffaf Diş Teli Fiyatları

Diş teli, ortodonti tarak bilinen, ağız ve diş sağlığı için önemli olan bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Ağız ve diş sağlığı bireylerin yaşam süreçleri için oldukça önemlidir. Pek çok birey gerekli bakım süreçlerini yönlendirmek adına uzmanlardan destek almaktadır. Ortodontistler bireysel muayene süreçleri ile var olan sorun tespitlerini düzenleyerek yönlendirme sağlayabilirler. 

Diş teli tedavisinde yeni yılda yapılacak düzenleme ve gelişmeler bireylerin sağlıklı bir süreç akışı geliştirmesi için gerekli olmaktadır. Diş teli fiyatları, diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri nasıl ele alınır sorusu en çok sorulan soruların arasında yer almaktadır. Ayrıntılı bilgilendirmeler için okumaya devam ediniz.

 

 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli türleri pek çok çeşitli olmaktadır. Şeffaf, metal, lingual, damon tipli braketler örnek olarak sunulabilir. Her braket türünün bakımı farklı olsa da amacı sağlıklı ağız yapısını geliştirmek için dişleri uygun konumlarda tutmak olmaktadır. 

Diş teli türlerinden metal türler ilk gözlemlenen, üretilen türlerdendir. Günümüzde hala pek çok kişi metal türlerden yararlanmaktadır. Ancak görünümünden rahatsız olanlar farklı alternatifleri değerlendirmek istemişlerdir. Bu durum da diğer braket türlerinin gelişimini de etkilemiştir. Daha az görünen türlerden olan şeffaf türler gelişim göstermiştir. Şeffaf türler dişlerin üzerinde konumlanır ama şeffaf görünümü sayesinde direkt gözlemlenmez. Ayrıca lingual tipli braketler dişlerin arka kısmında yer aldığından ötürü görünümü şeffaf türlere göre en azdır. Böylece bireylerin daha rahat bir şekilde süreç geçirmesi sağlanmış olunur.

Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin istek ve beklentilerini değerlendirmek oldukça önemlidir. Braket türleri sağlıklı bir süreç geçirmek için çeşitlenmiştir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri braket türlerinden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları diş teli türleri, bakımı, ortodonistin özellikleri ve kullanılan malzemelerin niteliğinden etkilenmektedir. Ayrıca bireyin getirdiği problem durumu diş teli fiyatları konusunda da etkili olmaktadır. 

 

 

Ağız ve Diş Sağlığı Süreçlerinde Diş Teli

Ağız ve diş sağlığında tel süreci önemli bir yer tutmaktadır. Bireyler gerekli bakım süreçlerini incelediğinde ağız sağlığının önemini oldukça görmektedir. Hem estetik gülüş hem de sağlıklı ağız gelişimi için diş teli tedavisi önemli bir yere sahiptir. Bireyler gerekli bakım süreçleri içerisinde olduklarında istedikleri sonuca ulaşırlar. Diş teli tedavisinde sadece görünümü sağlıklı hale getirmek tek amaç değildir. Besinlerin öğütülmesi, dişlerin kendilerine ait konumlarda olması ile besin birikmelerinin daha az olması ve kolay temizlenmesi daha etkili olarak ilerletilmektedir.


Share:

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Dış görünüm her yaşta önem verilen ve insanın kendine olan güvenini yerine getiren bir beklentidir. Herkes fark edilme

Devamı

Dişler Fırçalanınca Neden Kanar?

Dt Emre Aldoğan 01-11-2020

Ağız ve diş sağlığı bireylerin dikkat etmesi gereken önemli durumlardandır. Diş eti kanamaları vücuttaki diğer organları da olumsuz yönde etkilemektedir. Diş eti kanaması başta olmak üzere diğer ağız

Devamı

DişTeli Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 27-07-2019

Ortodonti tedavi süreci diş konum bozukluklarını istenen düzeyde, etkili biçimde düzenlemek için kullanılan tedavidir. Bu süreçte pek çok etmen içiçe ve beraber hareket etmelidir. Tel tedavisinde ana

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.