Görüntü
Diş Teli Paslanır Mı?

Diş teli tedavisinde bireylerin çok sorguladığı durumlar vardır. Bunlardan biri diş teli paslanır mı sorusu olmaktadır. Durum değerlendirmeleri sonucunda bireyler pek çok etmeni düşünerek sürece başvurma ya da başvurmama arasında kalmaktadır. Alpdent olarak sizleri bu doğrultuda bilgilendirmek istemekteyiz. Konumuzda diş teli fiyatları ve diş teli özelliklerine de değinmekteyiz.

Diş Teli Neden Tercih Edilmelidir?

Bireysel etmenlerle beraber tercih edilen diş teli tedavisinde biyolojik olarak katkıları da kaçınılmazdır. Sağlıklı ağız ve diş sağlığının kurulmasında önemli bir yer sahibi olan diş telleri süreçte en çok karşımıza gelen etmenler arasındadır. Temizlik ve uygun konumlanmalarda bizlere yardımcı olan ortodonti tedavisinde dış etmenlerin etkileri büyük gelişmelere sebep vermektedir. Bu noktada doğru bilinçlenmek ve uygun hareket etmek büyük önem kazandırmaktadır. 

Her Bireye Aynı Tedavi Mümkün Müdür?

Bireysel etmenlerce şekillenen tedavi sürecinde her birey kendi düzeneğince ele alınarak şekillenmektedir. Süreç bireysel yapılanmalara ek olarak gerekli plan çerçevesinde düzenlenmektedir. Ek problemlerin olması da durumun daha farklı boyutlarda ele alınmasına neden olacaktır. 

Diş Estetiği Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Diş estetiği, dişlerin genel görünümüne katkı sağlamak adına düzenlenen bir yöntem türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

-Dişlerin aynı hizada yer alması

-Estetik görünüme sahip olması 

-Sağlıklı yapılara kavuşulması diş estetiğinde öne çıkan önemli etmenler arasında yer almaktadır.

Periodontoloji Nedir?

Diş hastalıklarının önlenmesi adına önemi bir etmen olarak karşımıza çıkan periodontoloji doğal dişleri korumayı amaç edinmektedir. Diş hastalıklarının önüne geçmek ve dokuları etkileyen iltihaplı hastalıklara engel olunması amaçlanmaktadır. 

Diş Teli Malzemeleri Nasıl Seçilmektedir?

Ortodonti tedavisinde ön plana çıkan pek çok etmen bulunmaktadır. Bu etmenler ile amaçlanan durum sağlıklı ağız ve diş sağlığı üzerinde etkili olan etmenlere katkıda bulunmak ve gelişimine destek olmaktır. Süreçte ön plana alınan bu durumlar değerlendirilmelidir. Sağlıklı yapıya destek olacak olan malzemeler ile süreç değerlendirilmekte, herhangi bir probleme teşkil edecek etmenlerden uzak durulmaktadır. 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları nasıl uygulanır ve neye göre belirlenir durumu üzerinde düşünen müşterilerimiz için ayrıntılı bilgilendirmeler yapmaktayız. Diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmen mevcuttur. Bu etmenlerin birleşimi ve seçtiğiniz kliniğin uygulamaları ile diş teli fiyatları şekillenmektedir. Bu durumda net bir diş teli fiyatları hakkında konuşmak mümkün olmamaktadır. Her sürecin kendine uygun fiyatlandırma seçenekleri düzenlenmektedir. Süreci değerlendirirken diş teli fiyatlarına etki eden etmenler de değerlendirilmektedir.


Share:

30’lu Yaşlardan Sonra Diş Teli Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 07-03-2021

Yetişkinler diş teli tedavisinde bazı kaygılar taşıyabilmektedir. Diş tedavilerinde görünüm bireyler için önemli bir noktaya sahip olmaktadır. Acaba yetişkinler için diş teli kullanmak mümkün müdür? 3

Devamı

Estetik Diş Hekimliğinde Ortodonti Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisinin estetik diş hekimliğinin diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırılması Ortodonti tedavisi, dişlerdeki konum bozukluklarını ve çene kemiklerinin birbirleri ile ilişlikisini d

Devamı

Görünmez Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 27-04-2024

Ağız sağlığı bireylerin sağlığına ek olarak sosyal yaşamları için de oldukça önemli olmaktadır. Pek çok birey dişteki bozukluklar ve çapraşıklıkları çözümlemek için diş teli tedavisine başvururlar. Gö

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.