Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı gelişim ve ağız sağlığı kurmasında büyük önem taşımaktadır. Alanında uzman ortodontistler tarafından dişlerinizin muayenesi yapılmakta ve gerekli durum analizleri yapılmaktadır.
Diş teli kullanımında aklımıza gelen sorular “diş teli nedir?”, “diş teli ne zaman kullanılmalıdır?”, “diş teli fiyatları nasıl değerlendirilir?”,”diş teli tedavisinde gerekli durumlar nelerdir?” olmaktadır. Tüm soruların etkili bir şekilde cevaplandırılması ve sürecin plan doğrultusunda ilerletilmesi gerekmektedir.
Diş teli kullanımında braket adı verilen küçük yapılar yer alır. Bu küçük yapılar dişlerin kendilerine ait olan konumlarından uygun konuma doğru hareketini kolaylaştırmaktadır. Braketlerin temizlenmesi ve bakımının sağlanması ile etkili süreç yönetimi sağlanmaktadır. Diş teli ve braket temizliği süreçte büyük önem taşımaktadır.
Diş teli kullanımından önce dişlerinizi iyice temizlemelisiniz. Diş ipleri, gargaralar, fırçalar ve özel temizleme süreci kullanılabilecek yöntemler arasındadır.
Diş telleri tek veya çift çeneye uygulanabilir. Tek çeneye uygulanmasında bazı olumsuz durumlar da etkili olabilmektedir. Örneğin alt üst çene arasında uyum sağlanamaz ise ağzı kapatmada sorunlar meydana gelebilmektedir. Ölçümlerin dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Diş teli fiyatları oluşumunda pek çok durum analizi gerekmektedir. Kullanılan malzemelerin niteliği, alanında uzmanların uygulamaları, sorunun boyutu, uygulanan klinik diş teli fiyatları üzerinde etkili olan durumlardandır.
Diş teli kullanımının ilk aşamaları zorlu geçebilmektedir. Tellere alışmaya çalışmak her bireyin durumlarına göre değişim göstermektedir. Başlangıçta katı ve sert isimler yerine tellerinize yardımcı olacak olan besinleri tüketmeniz önerilmektedir.
Ağız ve diş sağlığında gerekli süreçlerin tamamlanması adına temizlik ve bakım büyük önem kazanmaktadır. Gerekli her adımın ilerlemesi için etkili bir işbirliği süreci gerekmektedir.
Alpdent olarak diş teli fiyatları düzenlenmesinde sizlerin yanınızda olmakta, ödeme planı oluşturmanıza destek vermekteyiz.
Yaşamın olağan sürecinde pek çok birey diş tellerini tercih etmeye istekli olmasa bile diğer bireylerden edindiği doğru olmayan ifadeler onun fikrine etki ederek bu durumdan vazgeçmesine neden olur.
Ağız ve diş sağlığını korumak ve geliştirmek bireyler için oldukça önemli bir konu olmaktadır. Hem sosyal yaşantıları için hem biyolojik gelişmeleri için sağlıklı ağız yapısını oluşturmak istemektedir
Çağımızda diş sağlığı alanında en önemli buluşlardan biri implanttır. Gerek sosyal yaşamlarında gerek fizyolojik olarak yaşamlarında oldukça kritik bir öneme sahip olan ağız sağlığının önemi kişilerce
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.